Birštone triumfavo kauniečiai (GALERIJA)

Spalio 19 d. Birštono sporto centro stadioną okupavo mažieji futbolininkai. Čia vyko vaikų futbolo turnyras „Auksinis ruduo“. Iš viso į turnyrą susirinko 6 komandos.

Nors penktadienį aplink Birštoną slankiojo tamsūs lietaus debesys ir birštoniečiams vis tekdavo išsitraukti lietsargius, šeštadienį nuo pat ryto vaikus džiugino giedras dangus ir besišypsanti saulė. Kad Lietuvoje jau ruduo išdavė tik aplink stadioną augantys jau auksaspalviai medžiai ir šaltokas vėjas. Tačiau vėjas žaisti vaikams nesutrukdė. Įkaitusius tuoj pat atvėsindavo.

Turnyre dalyvavo komandos iš Karmėlavos, Kauno, Prienų ir Birštono. Iš tolėliau atvažiuoti nepabūgo ir jaunieji futbolininkai iš Varėnos. Nuolat šį turnyrą organizuojantis Kęstas Joneliūnas, varžybas stebėjo su pakilia nuotaika. Vaikams šis turnyras suteikė daug džiaugsmo.

Pamažu slenkant atkrentamosioms varžyboms, netruko priartėti ir finalinės rungtynės. Jose išplėšti pergalę iš Karmėlavos „Neries“  4:1 ir užimti trečiąja vietą pavyko „Birštono SC“ jauniesiems futbolininkams. O finale susitiko ir dėl 1 vietos susikovė Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos komanda ir Kauno „Fortūna“.

Finalinės varžybos buvo ne tik vertos savo vardo, bet ir azarto. Jaunieji futbolininkai susigrūmė kaip tikri profesionalai. Visą pirmąjį kėlinį nei vienai iš komandų nepavyko įmušti nei vieno įvarčio. Tačiau kova aikštelėje vyko labai aršiai. Pažiūrėti šio reginio stojo ir praeiviai. Įpusėjus antram kėliniui azartas nemažėjo nei žaidėjams aikštelėje, nei žiūrovams, nei jų treneriams. Susidarė įspūdis, kad treneriai labiau patys norėjo išbėgti į aikštelę ir pakeisti savo jaunuosius mokinius. Rungtynėms artėjant prie pabaigos, trenerių spaudžiami Kauno „Fortūnos“ futbolininkai taikliai į prieniečių vartus paleido kamuolį, kuris tapo ne tik vieninteliu pelnytu tašku finale, bet ir pergalingu įvarčiu, kuris „Fortūnai“ atnešė pergalę bei „Auksinio rudens“ taurę. Po šio įvarčio, „Ąžuolo“ komanda su didesniu įniršiu bandė rezultatą išlyginti, tačiau intensyvaus žaidimo metu išnaudotos jėgos vis labiau silpo ir prieniečiams teko tenkintis antrąją vieta.

Visi nugalėtojai už sunkias šios dienos varžybas gavo medalius, taures bei Birštono sporto centro ir nuolatinio Birštono futbolininkų rėmėjo Ervino Marčiulionio dovanas. Apdovanoti buvo ir asmeninėje įskaitoje geriausiai pasirodę futbolininkai. Turnyro rezultatyviausiu žaidėju, šeštadienį pelniusiu penkis įvarčius išrinktas Ernestas Klimenko iš „Birštono SC“ komandos, o geriausiu turnyro vartininku pripažintas Kauno „Fortūnos“ vartininkas, atlaikęs stiprius ir taiklius smūgius finale su prieniečiais.

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close