Abiturientės kūrybos paroda

Jau visas mėnuo stakliškiečių ir svečių akis džiugina mokyklos galerijoje „Fojė“ atidaryta paroda. Tai pirmoji Stakliškių vidurinės mokyklos abiturientės Gintarės Našlėnaitės kūrybos paroda, kurioje eksponuojami kelių metų darbai.

– Aš nuo mažens domėjausi daile, piešiu nuo vaikystės. Dabar man piešimas – laisvalaikio praleidimas. Piešdama atsipalaiduoju, jaučiu beribę laisvę. Kūrybingas žmogus nuolat yra savęs ieškojimo kelyje. Dirbdama ir ieškodama, vaizduodama, kas tuo metu rūpi, tarsi verčiu dienoraščio puslapius, kuriuose meno kalba aprašytos mano dvasinės būsenos, – sako Gintarė.

Gera kiekvieną rytą, vos pravėrus mokyklos duris, matyti savo auklėtinės darbus. Jie tarsi skleidžia šilumą, jaukumą, praskaidrina nuotaiką, priverčia nusišypsoti, ir pasaulis pasidabina ryškesnėmis spalvomis.

Dailės mokytoja taip pat didžiuojasi, kad mokykloje subrendo talentinga menininkė, kurios darbai papuošė mokyklą.

Parodoje eksponuojami kūriniai atspindi autorės vidinį pasaulį. Visuose gyvena meilė, džiaugsmas, liūdesys… Dominuoja tapyba, grafika. Spalvų koloritas įvairus. Vieni peizažai realistiniai, kiti abstraktūs. Kai kuriuose panaudota koliažo technika. Darbai spalvingi, įdomūs, prasmingi.

Aprašyti jų grožį labai sunku, tai reikia pamatyti. Tad maloniai kviečiame  apsilankyti ir pasigrožėti nuostabiais meno kūriniais. Paroda bus eksponuojama iki lapkričio 22 dienos.

                                         Edita Valatkienė,

lietuvių kalbos mokytoja

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close