Kryžius senosiose Žemaitkiemio kapinėse

Nuo senų laikų kaimai turėjo savo kapines, kuriose laidojo čia gyvenusius žmones. Buvo labai patogu jose lankytis kiekvienam, norinčiam padovanoti maldą ar pabūti prie savo artimo žmogaus kapo vienumoje. Tokios kapinės buvo ir Birštono seniūnijos Žemaitkiemio kaime. Dar yra keletas kryželių, žyminčių šią šventą kaimui vietą.

Rugsėjo 22 d. Matiešionių krašto bendruomenės nariai senosiose Žemaitkiemio kaimo kapinėse pastatė ąžuolinį 4,2 m aukščio kryžių. Kryžiaus kryžma – 1,5 m. Kryžiaus pastatymo iniciatyva priklauso Matiešionių krašto bendruomenės nariui JONUI GALINIUI. Tokį aukštą ir sunkų kryžių teko statyti visai šio krašto brigadai. Todėl visiems talkinusiems: Jonui Galiniui, Algirdui Jonui Karčiauskui, Viktorui Khmaladzei, Valdui Laukevičiui, Vidui Valatkai, Juozams Černevičiui ir Daukšiui, Alvydui Laukaičiui, Virginijui Kazlauskui dėkojame už paskirtą brangų laiką.

 

Daiva Valatkienė,

Matiešionių krašto bendruomenės valdybos narė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close