Pamokos netradicinėje aplinkoje

Rugsėjo 18-ą dieną Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos 1b, 3a ir 3b pradinių klasių mokiniai kartu su savo mokytojomis A. Simanaitiene,  V. Abramavičiene, R.Dirdiene Nemuno kilpų regioninio parko lankytojų centre Prienuose dalyvavo netradicinėse pamokose „Langas į gamtą“.

NKRP  lankytojų centro administratorė Larisa Šaltienė  pristatė  Jono Bilinsko fotografijų parodą apie  Lietuvos gamtą . Pirmiausia mokiniai, suskirstyti į grupes, turėjo atlikti užduotis: vieni grupelėse piešė plakatą „Langas į gamtą“, kiti tuo metu, naudodamiesi trafaretais, karpė įvairių spalvų paukščius. Sėkmingai atlikus šias užduotis, kiekviena grupelė pristatė savo plakatą.  Iškarpiusieji juodus paukščius klijavo savo gaminius ant vitrininių stiklų, kad paklydusieji sparnuočiai neatsitrenktų ir nežūtų, kitus, iškirptus spalvotus paukščius, vaikai  suklijavo ant plakatų. Vėliau vyko viktorina, kurios metu mokiniai atsakinėjo į klausimus apie paukščių gyvenimo būdą.  Iš gautų atsakymų raidžių sudėjo žodžius: „Aš padėsiu“. Paskutinės pamokėlės metu mokiniai stebėjo fotomeniniko, gamtos puoselėtojo, Jono Bilinsko sukurtą   filmuotą medžiagą apie gamtą. Vaikai žavėjosi  Lietuvos gyvūnų įvairove, klausėsi paukščių garsų.

Mokydamiesi netradicinėje aplinkoje pradinukai turėjo galimybę stebėti gamtą, pastebėti jos grožį ir harmoniją, žmogaus ir gamtos ryšius. Mokiniai grįžo į klases pakilios nuotaikos ir  kupini  patirtų įspūdžių.

Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos mokytojos

Virginija Abramavičienė, Rita Dirdienė, Asta Simanaitienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close