Kaip Prienų mokyklos pasitinka Rugsėjo 1-ąją?

Iki Rugsėjo 1-osios liko vos pora dienų. Pirmadienį, rugsėjo 2 d., įvairiaspalvių gėlių jūra apjuos visas mokyklas.

Po vasaros atostogų čia susirinks pailsėję mokytojai ir, žinoma, mažieji darbininkai – mokiniai. Jų pirštai vers vadovėlių puslapius, o sąsiuviniuose tyliai krebždės  plunksnakočiai. Mokyklas užlies vaikų šurmulys. Mokiniai džiaugsis dar vienais metais ūgtelėję ir dar labiau priartėję prie to kiekvienam vaikui saldaus „kai būsiu didelis“. O mokytojai tuo metu susimąstys, kelintą kartą jau mato tuos spindinčius veidus, kelias mokinių kartas jau išlydėjo. Direktoriai šventiškai sakys iškilmingas kalbas, o joms pasibaigus pasiners į senus, bet kasmet vis naujus rūpesčius.

Su kokia nuotaika jie pasitinka šią Rugsėjo 1-ąją? Ar džiaugiasi mokinių gausumu? Ar iš po savo sparno nepaleido nė vieno mokytojo? Ar nuolat gražėjančios mokyklos ir šią vasarą kažkuo pagražėjo?

Irena Tarasevičienė, Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos direktorė

Rugsėjo 1-ąją pasitinku optimistiškai. Optimistė esu iš prigimties ir tvirtai tikiu progimnazijos perspektyva.

Moksleivių skaičius dar nėra tikslus. Šios dienos duomenimis, jis artimas pernykščiam – 665 mokiniai.

Mokytojų skaičius sumažėjo. Viena technologijų mokytoja išvyko dirbti į Kauno švietimo įstaigą. Pasikeitė vienas vaduojantis istorijos mokytojas.

Progimnazija net ir minimaliam remontui negavo savivaldybės paskirtų lėšų, tačiau pasinaudoję gauta parama persidažėme vieną kabinetą ir dalį pirmojo aukšto koridoriaus, lauke bus įrengti trys suoliukai.

Irma Šneiderienė, Prienų „Žiburio“ gimnazijos direktorė

Rugsėjo 1-oji nuteikia optimistiškai: dar vasara, o pirmos rudenio dienos, mokinių šurmulys, ateities lūkesčiai ir nauji planai visada džiugina.

Moksleivių skaičius, lyginant su praėjusiais metais, sumažėjo nedaug, tačiau dėl mokinių trūkumo formuojamos tik 4 pirmosios ir 4 ketvirtosios gimnazijos klasės (miesto mokyklose mokinių skaičius klasėje turi būti ne mažesnis nei 25, todėl pirmose ir ketvirtose klasėse mokinių skaičius klasėje yra nuo 29 iki 30).

Mokytojų skaičius išliko toks pat, tik sumažėjo tarifikuojamų valandų, t. y. darbo krūvis. Buvo panaikinta 0,5 bibliotekininko etato, personalo darbuotojų skaičius išliko toks pat.

Gimnazija jau pradėjo jausti, kad renovacija buvo trumpalaikė ir nekokybiška. Stengiamės turimomis lėšomis bent jau „kosmetiškai” sutvarkyti tai, kas yra gyvybiškai svarbu.

Ilona Balčiukynienė, Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos direktorė

Kiekvieni nauji mokslo metai su naujais rūpesčiais atneša ir naujų vilčių. Su viltimi pasitinkame naujus ir jau paūgėjusius savo mokinius ir stengiamės, kad jiems mokykloje būtų gera. Naujus mokslo metus pradedame sutikdami 30 pirmokų ir 15 priešmokyklinio ugdymo grupės mokinių. Palyginus su praėjusiais mokslo metais, mokinių skaičius sumažėjo 67, tad šiemet į mokyklą susirinks daugiau nei 400 moksleivių. Sumažėjus mokinių skaičiui, teko atleisti 7 mokytojus.

Mokyklos pastangomis vasaros metu atnaujintos kai kurios klasės, koridoriuose sukurtos poilsio zonos mokiniams, duris atvers nauja siuvimo klasė  ir audiovizualinė menų klasė. Galime pasidžiaugti, kad kompiuterizuota 90 proc. mokytojų darbo vietų. Tęsiami mokyklos renovavimo darbai, pradėta renovuoti sporto salė,  persirengimo kambariai ir dušai. Labiausiai džiaugiamės, kad mokykla gavo naują mokyklinį geltonąjį autobusą, pritaikytą neįgaliems vaikams.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close