„Vėjų teatro“ spektaklis „Kapt kapt kapt“ – Birštone

Maloniai kviečiame rugsėjo 30 d. (šeštadienį) 12 val. į „Vėjų teatro“ spektaklį „Kapt kapt kapt“ patiems mažiausiems – 0–3 metų vaikams ir jų tėveliams, kuris vyks Birštono kultūros centro fojė. Tai projekto „Kūrybiniai susitikimai po liepa“, finansuojamo Lietuvos kultūros tarybos ir Birštono savivaldybės, renginys.

Spektaklis netradicinis – tarp scenos ir žiūrovų nebus atstumo, betarpiškai bendraujant mizanscenose įtraukiami žiūrovai, jiems pasiūlant interpretuoti čia ir dabar. Aktoriai Iveta Raulynaitytė ir Lukas Ignatavičius lyg lietaus architektai kurs debesis, lietaus lašus ir stebėtojus įsuks į lietaus žaidimą, netikėtą, kupiną garsų, muzikos, fantazijos. Jie siūlys paliesti ir pajusti įvairias tekstūras, apčiuopti formas. Net ir patys mažieji žaisdami galės mokytis pažinti ir suprasti pasaulį bei vienas kitą, pabendrauti, pabūti kartu.

Spektaklis „Kapt kapt kapt“ pastatytas pagal Indrės Pliuškytės-Zalieckienės to paties pavadinimo knygą, kurioje lietutis keliauja mišku ir krečia išdaigas. Tad „Vėjų teatro“ scenoje kaupsis lietaus debesys ir kapsės dainelėje dideliais lašais.

Režisierė Eglė Kižaitė, scenografė Šarūnė Pečiukonytė, kompozitorius Pijus Narijauskas spektaklį statė atsižvelgdami į ankstyvosios vaikų raidos ypatumus, todėl ypatingas dėmesys skiriamas žaidybinėms teatro priemonėms. „Vėjų teatras“ – profesionalų komanda, kurianti vaikams, skatinanti vaikų vystymąsi, vaizduotę, mokanti suprasti ir išreikšti mintis, ugdanti kūrybiškumą ir emocinį intelektą, pažinimo ir kalbos įgūdžius.

Spektaklyje laukia emocingas, kūrybiškas, naujų potyrių suteikiantis pažintinis žaidimas.

Spektaklio trukmė – 25 min. ir 20 min. laisvas žaidimas.

Spektaklis skirtas 0–3 metų vaikams.

Vietų skaičius ribotas. Būtina išankstinė registracija tel. (8 319) 65 760 arba el. p. info@birstonasvb.lt

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close