Kaip išrinkti puikias dovanas vaikams?

Kalėdų laukia visi, tačiau vaikams tai ypatingas metas. Vienus Kalėdų senelis aplanko vėlų Kūčių vakarą, kiti jo sulaukę ankstų Kalėdų pirmos dienos rytą. Bet kokiu atveju čežantis plėšiamo įpakavimo popieriaus garsas ir nekantrūs mažylio judesiai stengiantis kuo greičiau sužinoti, kas gi slepiasi dovanų dėžutėje, sukuria magišką ir jaukią nuotaką. Todėl norisi, kad Kalėdų dovanos šventėms mažyliams atneštų daug džiaugsmo ir, be abejonės, naudos.

Praktiška ar pramoginė dovana?

Be abejonės, tėveliai nori, jog dovana vaikučiui būtų naudinga ir naudojama praktiškai. Vaikų norai, tuo tarpu, dažniausiai būna visai skirtingi – jie nori žaisti ir pramogauti. Kaip pasirinkti? Tikrai nebūtina į tai žiūrėti vienpusiškai. Dovaną galima padalinti į dvi dalis – praktiškąją ir pramoginę. Kalbant apie praktiškąją pusę, reiktų gerai apgalvoti, ko vaikui reikia. Jeigu jūsų mažylis kitais metais pradės lankyti darželį ar eiti į mokyklą, vaikui galima dovanoti penalus, kuprines, rašymo ir piešimo priemones, pietų dėžutes, gertuves. Galima pagalvoti ir apie vaiko kambarį. Galbūt jam trūksta sėdmaišio, linksmų raštų kilimėlio ar laikrodžio? O gal jau metas atnaujinti kai kuriuos baldus? Jeigu norite, kad jūsų vaikas jaukiai ir komfortiškai jaustųsi savo kambaryje, pasirūpinkite jo ūgiui pritaikytais baldais.

Rinkdami praktišką dovaną, pagalvokite apie vaiko miegą. Dažnas mažylis prašo visiškai neišjungti šviesos kambaryje per visą naktį. Ką gi, tebūnie. Dairykitės naktinės lempos vaiko kambariui. Naktinės lempos yra neatsiejama ramaus ir kokybiško vaiko miego dalis. Tamsoje šmėkščiojanti net ir blausi švieselė leis jaustis saugiau ir padės mažyliui greičiau užmigti, o žaisminga lempos išvaizda taps puikiu vaikų kambario interjero akcentu.

Dovanų lyderis – žaislai

Žaislai yra neatsiejama vaikystės dalis. Šiandieninė žaislų rinka yra įspūdinga: nuo kuklių iki išmaniųjų, nuo mažyčių iki milžiniškų, nuo stacionarių iki judančių, kalbančių ir atliekančių daugybę kitų veiklų. Kuo vadovaujantis reiktų rinkti vaikams žaislus? Be abejonės, pirmiausia – vaiko konkretūs norai. Tėveliams ne ką mažiau aktualu – protinga kaina. Kiti ypatingą dėmesį skiria lavinamajai žaislų pusei. Visa tai suprantama, tačiau reikia žinoti, jog, kokį kriterijų beišrinksite svarbiausiu, visiems žaislams turi būti taikomas reikalavimas – saugumas.

Pirmiausia, ką reiktų padaryti, tai atsižvelgti į vaiko amžių. Pagal saugos reikalavimus žaislai yra skirstomi į žaislus vaikams iki trijų metų ir žaislus vaikams nuo trijų metų. Pastaruoju metu neretai išskiriamas ir ankstyvasis periodas – nuo gimimo iki aštuoniolikos mėnesių. Vyresniems vaikams skirti žaislai bus netinkami mažiukams, kurių sučiupti daiktai paprastai keliauja į burną. Ankstyvuoju periodu paprastai vaikučiams aktualu žaislai, kuriuos galima liesti, kandžioti, ridenti ar tiesiog stebėti ir, be abejonės, jokių aštrių kampų ar kitokių nesaugių detalių negali būti.

Pastaruoju metu labai populiaru dovanoti vaikams įvairias transporto priemones: dviračius, paspirtukus, paspiriamas mašinėles ir kita. Tai puiki idėja. Visuomet naudinga mažylį skatinti kuo daugiau judėti. Tačiau tokie gaminiai turėtų būti ypač saugūs. Vaikiškos transporto priemonės, žaislai, ant kurių vaikas gali užlipti, privalo būti tvirti ir stabilūs. Nesvarbu kokią transporto priemonę išrinksite savo vaikui, svarbu, kad pasirūpintumėte ir šalmu. Jie padės išvengti nepageidautinų traumų ir blogų emocijų kritimo ar susidūrimo atveju.

Ką dovanoti vos kelių mėnesių kūdikiui? Žinoma, jį kol kas tikriausiai nudžiugins tik ryškūs ir malonūs liesti žaisliukai bei barškučiai, kuriuos mažylis noriai kiš į burnytę. Tuo tarpu, kitos dovanos (drabužėliai, higienos prekės ar pledai) daugiau džiaugsmo suteiks tėveliams. O kodėl gi ne? Neatsisakykite malonumo gražiais ir praktiškais daiktais jūsų kūdikiui pasidžiaugti kartu su juo. Juk tai tas vienintelis ir nepakartojamas metas, kai kūdikiui visas pasaulis – tai tėveliai ir jų geros emocijos.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close