Sausio15 d. Prienų kultūros ir laisvalaikio centre vyko tradicinis rajoninis folkloro ir vokalinių kolektyvų sambūris „Mano krašto partizanų dainos“.

Sambūris savo pradžią skaičiuoja nuo 2002-ųjų, kai buvo pradėtas rengti to paties pavadinimo konkursas. Po dešimties metų, plečiantis dalyvių skaičiui, prisijungus kolektyvams iš kitų savivaldybių, konkursą pakeitė tiesiog jaukus ir jautrus partizaninių dainų sambūris, dažnai dar skiriamas ir kokiai nors ypatingai ar svarbiai tų metų datai.

Šiemet žiūrovai išgirdo dvylikos kolektyvų ir solistės atliekamas dainas, kvietusias panirti į partizaninio laikmečio nuotaikas, o galbūt ir prisiminimus. Juk gana daininga lietuvių tauta ir partizaninės kovos metu savo skausmą, rūpesčius, pergales ar nusivylimus išsakė jautriomis melodijomis ir dainų tekstais, vėliau tapusiais mūsų tautos istorijos šaltiniais.

Renginio koordinatorė Aldona Šyvokienė džiaugėsi, kad tradicija dainuoti partizanų dainas tęsiasi jau dvidešimt metų, kad šias dainas dainuoja ne tik vyresni dainininkai, bet ir jaunimas, kad sambūryje dalyvauja įvairių žanrų atlikėjai. Pernai dėl pandemijos sambūris nebuvo surengtas, o šiais metais jame nedalyvavo svečių iš kitų savivaldybių. Tačiau, anot A. Šyvokienės, svarbu, kad renginys jau galėjo įvykti, o jame dalyvauti panoro gausus būrys dainininkų.

Dainas klausytojams dovanojo Prienų KLC mišrus choras „Šilas“ (vad. A. Šyvokienė), Prienų KLC folkloro grupė „Gija“ (vad. D. Zagurskienė), Prienų KLC vokalinė grupė „Aksomas“ (vad. D. Zagurskienė), Naujosios Ūtos laisvalaikio salės mišrus vokalinis ansamblis „Serbenta“ (vad. L. Sarnickienė), Jiezno KLC mišrus vokalinis ansamblis „Jieznelė“ (vad. D. Smalskienė), Pakuonio laisvalaikio salės folkloro ansamblis „Obelėlė“ (vad. R. Žibienė), Ašmintos laisvalaikio salės folkloro ansamblis „Ošvenčia“ (vad. R. Vilkienė), Šilavoto laisvalaikio salės folkloro grupė „Akacija“ (vad. S. Blėdienė),Balbieriškio KLC folkloro ansamblis „Dūmė“ (vad. D. Zagurskienė), Stakliškių KLC tercetas (vad. V. Lengvinas), LASS Prienų rajono filialo mišrus vokalinis ansamblis „Puriena“ (vad. O. Matusevičiūtė), Prienų globos namų folkloro ansamblis „Kvietkelis“ (vad. V. Gustaitienė), solistė Vytautė Radzevičiūtė (vad. R. Liutvynskienė).

Nuskambėjusios nuoširdžios dainos mums primena, kad dainose buvo padėtos pirmosios gėlės ir pastatyti pirmieji kryžiai partizanams. Todėl ir šiandien šios dainos išreiškia meilę artimui ir Lietuvai, įprasmina dėkingumą kovotojams už laisvę.

Sambūrio dalyvius sveikino Prienų rajono savivaldybės administracijos direktorė J. Zailskienė, Kultūros ir jaunimo skyriaus vedėjas Rimantas Šiugždinis ir Prienų KLC direktorės pavaduotoja L. Gediminienė. Visi kolektyvai buvo apdovanoti padėkomis ir dovanomis.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close