Prienų sporto arena minės veiklos dešimtmetį

Neseniai prieniškiams ir miesto svečiams duris atvėrė baseinas. Šios ilgai lauktos įkurtuvės – lyg vyšnia ant torto, užbaigusi seniai planuoto universalaus sporto komplekso, Prienų sporto ir pramogų arenos statybas.

Apie naujo sporto komplekso statybų pradžią oficialiai paskelbta 2008 m.

Neeilinis įvykis Prienų sporto bendruomenės ir savivaldybės gyvenime buvo 2008 m. spalio mėnesį į vieną iš būsimos sporto ir pramogų arenos koloną įmūryta kapsulė su laišku ateities kartoms.

LR Seimo narys Andrius Palionis prisimena, kad jo tėčiui, tuometiniam Prienų krepšinio klubo prezidentui Seimo nariui Juozui Palioniui (1950–2011) mintis ir idėja Prienuose pastatyti kompleksinį sporto centrą kilo dar 2000-aisiais.

Prireikė nemažai laiko ir pastangų įtikinti atsakingas institucijas, Lietuvos Vyriausybės vadovus, kad tokia arena mažam miestui reikalinga. Prie to daug prisidėjo ir krepšinio komandos „Rūdupis“ skinamos pergalės, ir artėjantis 37-asis Europos vyrų krepšinio čempionatas.

Iškilmingos universalios sporto arenos statybų pradžios ceremonijos metu Seimo narys J. Palionis kalbėjo, kad jam džiugu, jog prisidėjo prie statybų pradžios, ir žadėjo toliau rūpintis šio objekto finansavimu.

Kapsulę pašventino ir visiems, kurie prisidėjo ar dar prisidės prie šio projekto įgyvendinimo, dėkojo tuometinis Prienų parapijos klebonas monsinjoras Juozapas Užupis (1929–2021).

Jau tuomet buvo planuojama, kad šalia universalios arenos atsiras futbolo stadionas ir baseinas.

Arenos atidarymo proga – dovana krepšinio sirgaliams

Šiemet, mažiau nei po dviejų mėnesių, Prienų sporto ir pramogų arena minės dešimtmetį nuo veiklos pradžios.

Iškilmingas sporto arenos atidarymas įvyko 2011 m. lapkričio 4 d. Trejus metus trukusios statybos kainavo 16 mln. litų. Arena krepšinio varžybų metu talpina 1500 žiūrovų, koncertuose – 1800.

Tądien įvyko ir pirmosios oficialios krepšinio varžybos, kuriose prieniškiai 81:56 įveikė Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkus.

Krepšinio kamuoliai arenoje turėjo bumbsėti jau 2011 m. vasarą – čia turėjo vykti Europos vyrų krepšinio čempionato Alytaus pogrupio komandų treniruotės. Tačiau tuo metu iš anksto sutartų apgyvendinimo paslaugų negalėjo teikti „Karališkoji rezidencija“, todėl krepšininkai treniravosi kitur.

2010 m. rudenį LR Seimas pritarė Prienų arenos statyboms papildomai skirti 6 milijonus litų, kad arena būtų baigta iki Europos krepšinio čempionato. Dėl papildomo finansavimo skyrimo daug prisidėjo tuometis Seimo narys J. Palionis, o Prienų r. savivaldybės meras A. Vaicekauskas ir statybos generalinis rangovas UAB „Rūdupis“ patvirtintais raštais užtikrino, kad Prienų sporto arenos statybą galima būtų užbaigi iki 2011 metų gegužės 1 dienos, jeigu 2011 metų valstybės investicijų programoje sporto arenos statybai bus numatytos reikalingos lėšos.

Nuo arenos iki daugiafunkcio centro

2014 m. pabaigoje Sporto arena arba daugiafunkcis sporto kompleksas buvo perduotas Kūno kultūros ir sporto centrui. Dar po metų baigtos įrengti treniruoklių ir konferencijų salės, pastatytas teniso kortų aikštynas, įsigytas bokso ringas.

2018 m. baigtas renovuoti stadionas. Stadione yra futbolo aikštė, dengta dirbtine danga (105×68 m), bėgimo takai, šuolių į aukštį ir į tolį, rutulio stūmimo sektoriai. Stadione įrengta ir 400 sėdimų vietų žiūrovams.

Populiarūs ir teniso kortai bei europinius standartus atitinkanti paplūdimio futbolo aikštelė, kurioje treniruojasi ir Lietuvos rinktinė.

Duris atvėręs baseinas taps ne tik puikia laisvalaikio pramogų erdve prieniškiams bei miesto svečiams. Tikimasi, kad čia daugybė žmonių išmoks plaukti bei kelią į sportines aukštumas pradės ir daug jaunimo.

Senoji Sporto centro pastato, esančio Birutė g. 7, sporto salė tarnauja bendruomenės poreikiams, joje vyksta ir jaunųjų sportininkų treniruotės.

Planuojama, kad čia bus įrengtas ir ekonominės klasės viešbutis.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close