Linksmos istorijos kiekvienai dienai…

Visi turime teisę mylėti, džiaugtis, svajoti, norime, kad mus paguostų ir apkabintų, nuramintų ir prajuokintų… Einame plačiausiais vieškeliais, duobėtais keliais ir siauriausiais takeliais, klaidžiojame ir ieškome… Artėdami prie Amžinatvės ribos dar labiau pasiilgstame gero žodžio, nuoširdžios šypsenos, paprasto žmogiško bendravimo. Būtent dėl šios priežasties rugpjūčio 4 d. Prienų Justino Marcinkevičiaus viešoji biblioteka kartu su partneriais aplankė VšĮ Balbieriškio PSPC ir VšĮ Veiverių PSPC Slaugos ir palaikomojo gydymo skyrių pacientus, senelių globos namų „Auksinis amžius“ ir „Smiltelė“ gyventojus, suteikė jiems galimybę pasimėgauti muzika, gyvai susitikti su profesionalias atlikėjais. Kauno dramos teatro aktoriai Egidijus Stancikas ir Audronė Poškonytė skaitė spektaklio „Mendelio milijonai“ (pagal Šolom Aleichemo „Milijonus“, režisierius Algimantas Pociūnas) ištraukas, žydo laimės ieškotojo Menachem – Mendelio ir jo žmonos Šeinės – Šeindelės laiškus, dokumentiškai pristatančius XX amžiaus pradžios visuomenės gyvenimo detales ir atspindinčius šmaikščią šeimyninių santykių dramą. Jiezno kultūros ir laisvalaikio centro kapela „Jieznelė“ renginio dalyviams padovanojo keletą romantiškų kūrinių. Klausytojai taikliomis, emocingomis replikomis pritarė skaitovams, dainavo kartu su atlikėjais, keletas netgi sušoko valsą. Smagios ir nuotaikingos dainos, profesionalūs aktorių skaitymai ir interpretacijos padėjo bent trumpam užmiršti kasdienius rūpesčius, skausmus ir ligas. Spindinčios ir švytinčios žiūrovų akys ir garsūs plojimai liudijo apie patirtas teigiamas emocijas ir dar kartą patvirtino, kad projektas „Atgaiva sielai“ (pagrindiniai rėmėjai – Lietuvos kultūros taryba, Prienų rajono savivaldybė) yra savalaikis ir labai reikalingas.

Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close