„Eglės“ sanatorijoje skambėjo tautinė muzika ir sukosi poros

Birželio 25–28 dienomis Birštono meno mokykloje vyko projektas „Keliauk ir pažink drauge“, kuriame dalyvavo Birštono meno mokyklos muzikos ir dailės klasių mokiniai.

Keturių dienų stovyklos programoje vyko edukacinės-mokomosios veiklos su „Skriaudžių kanklėmis“, Skriaudžių muziejumi, E. Majaus tautinio paveldo vilnos karšykla, žolyniavimas ir muzikavimas „Rasos sodyboje“ su Kauno VDU progimnazijos folkloriniu ansambliu „Kaukutis“.

Baigiamasis projekto akordas buvo birželio 27 dieną Birštono „Eglės“ sanatorijoje prie gėlių sienos vykusi Žolynų paveikslų paroda ir koncertas „O kas ten žydi vidury girelės“, kuriame puikiai pasirodė birštoniečiai ir „Kaukučio“ šokėjai bei dainininkai. Susirinkusius žiūrovus, tarp kurių buvo nemažai birštoniečių ir sanatorijos gyventojų, pasveikino Birštono meno mokyklos direktorė Laimutė Raugevičienė. Direktorė trumpai pristatė įdomų projektą, pagal kurį ir buvo surengta 4 dienų stovykla, o ją išradingai vedė ir patį projektą parašė mokytoja Reda Černiauskienė. Direktorė paminėjo, kad stovyklos metu vaikai susipažino su tautine muzika, tautiniu paveldu, prisilietė prie retesnių muzikos instrumentų. L. Raugevičienė pasidžiaugė, kad birštoniečiai kartu stovyklavo „Rasos sodyboje“ su VDU progimnazijos „Atžalynas“ folkloriniu ansambliu „Kaukutis“ ir labai gražiai bendravo, mokėsi vieni iš kitų ir kartu parengė bendrą programą.

Taigi „Eglės“ sanatorijoje vyko gražus lietuviškos muzikos ir šokio vakaras. Jo metu folklorinio ansamblio šokėjai su Birštono meno mokyklos mokiniais ne tik patys šoko, bet šokdino ir kvietė šokti visus susirinkusiuosius. Tad šoko kartu ne tik lietuviai, bet ir kitų tautybių žmonės, kurie su malonumu priėmė lietuvišką liaudies meną.

Meno mokyklos direktorė L. Raugevičienė padėkojo stovyklos organizatorei Redai Černiauskienei ir kitoms mokytojoms, kurios dalyvavo stovyklos darbe ir veiklose.

Vakaro dalyviai apžiūrėjo eksponuojamą žolynų paveikslų parodą, žavėjosi vaikų kūrybiškumu.

Beje, paskutinę stovyklos dieną, birželio 28-ąją, stovyklos dalyvių laukė puiki ekskursija „Dvasios gidas“ po senąjį Kauną. Jos metu vaikai aplankė Lietuvių liaudies instrumentų muziejų, dalyvavo interaktyvioje edukacinėje programoje „Pažink lietuvių liaudies muziką“.
Projektas iš dalies finansuojamas iš Birštono savivaldybės vaikų socializacijos, pilietinio ir tautinio ugdymo programos.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close