Įgyvendinta žuvininkystės programa

Prienų r. Šilavoto pagrindinės mokyklos 1–8 kl. mokiniai visus 2018–2019 m. m. dalyvavo Europos Komisijos iniciatyvos pažintinėje žuvininkystės programoje „Išauginta Europos Sąjungoje“. Jos tikslas – plėsti programos dalyvių žinias apie akvakultūros sektorių, skatinti Lietuvos akvakultūros ūkiuose išaugintų žuvininkystės produktų vartojimą, informuoti apie verslo bei karjeros galimybes akvakultūros sektoriuje.

Per mokslo metus Šilavoto pagrindinės mokyklos mokiniai dalyvavo pažintinėje pamokoje su lektoriais, apsilankė žuvivaisos ūkyje Pabradėje, Šilutės profesinio mokymo centre, rengiančiame akvakultūros specialistus.

Baigiantis programai, mokiniai dalyvavo konkurse, kuriame reikėjo kūrybiškai atskleisti programos metu įgytas žinias pasirinktoje temų grupėje. 1–4 kl. mokiniai su receptų knyga ,,Viskas iš žuvies“ dalyvavo temos ,,Mityba ir maisto ruošimas“ grupėje, o 5–8 kl. mokiniai su iš medžio drožtomis žuvimis – temos ,,Menas“ grupėje.

Gegužės 27 d. Lietuvos jūrų muziejaus delfinariume vyko pažintinės žuvininkystės programos „Išauginta Europos Sąjungoje“ pirmųjų metų baigiamasis renginys, kurio metu apdovanoti geriausių projektų nugalėtojai. Visus susirinkusius programos dalyvius pasveikino Lietuvos Respublikos žemės ūkio viceministras D. Liutikas. Įsimintiną programą parodė delfinariumo gyventojai – delfinai. Mokiniams patiko ir ,,Lietuvos balsas. Vaikai“ nugalėtojos Milėjos Stankevičiūtės atliekamos dainelės. Renginio vedėjas radistas Rolandas Mackevičius paskelbė konkuso nugalėtojus. Išgirdus mūsų mokyklos pavadinimą kaip 1–4 kl. mokinių grupės nugalėtoją, net šiurpuliukai kūnu nubėgo. Suklusome skelbiant 5–8 kl. mokinių grupės nugalėtoją. Ir vėl mes! Visi gausiu būriu lipome ant scenos atsiimti apdovanojimų iš viceministro rankų: padėkos raštų, graviruotų stiklinių suvenyrų, kvietimų į pasirinktą filmą „Forum Cinemas“, lauko žaidimų ,,Jenga“, saldainių, gėlių žiedų.

Nuoširdų ačiū tariame LITFOOD – VšĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūrai, jos specialistams, globojusiems mus visus metus, organizavusiems nemokamą transportą, išvykas, maitinimą. Taip pat ir mokyklos direktorei V. Radzevičienei, sudariusiai galimybes išvykti, vairuotojui už vėlyvus parvežimus į namus, mokinių tėveliams, prisidėjusiems receptais. Dar kartą įsitikinome, kad tik bendras darbas duoda puikių rezultatų.

Programos koordinatorės L. Astrauskaitė, D. Kamarauskienė ir R. Dereškevičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close