„Gintarėlio“ priešmokyklinukų ekskursija į Trakus

Baigiantis mokslo metams su priešmokyklinės „Pasakorių“ grupės ugdytiniais, auklėtojomis ir tėveliais autobusu išsiruošėme į išvyką Trakuose. Kelionės metu „Pasakorių“ ugdytinės Sofijos mamytė gidė Rūta įdomiai ir turiningai pasakojo apie pakeliui matomus objektus.

Atvykus į Trakų rajone gyvvuojantį „Avių ūkį“ vaikus pasitiko šio ūkio šeimininkas, kuris supažindino mažuosius su ūkininkavimo tradicijomis: parodė vaikams avių kirpimo įrankius, vilną, papasakojo apie vilnos panaudojimo būdus, avių priežiūrą, pademonstravo, kaip šaukiamos avytės, kuo jos maitinamos. Nuoširdus ūkio šeimininko pasakojimas suteikė daug džiaugsmingų emocijų. Vaikai avytes mielai šaukė, maitino duona, glostė, žaidė su ūkio šeimininku juodriuosius žaidimus, vaišinosi vaistažolių arbata, pyragu, sausainiais ir kepta duona.

Atvažiavę į Trakus užsukome į kibininę pasivaišinti kibinais ir sultiniu.

Toliau vykome kepti meduolių į Trakų krašto tradicinių amatų centrą. Vyko edukacinė programa „Meduolių kepimas ir puošimas“, kurios metu priešmokyklinukai buvo ugdomi pažinimo, meninių ir kulinarinių kompetencijų. Edukatorė pamokė vaikus, kaip kepti meduolius: vaikai kočiojo, pagal įvairias formeles gamino meduolius, puošė juos cukriniu glaistu su maistiniais dažais. Visiems priešmokyklinukams buvo įteikti pradedančiojo amatininko pažymėjimai. Po meduolių kepimo ir puošimo edukacijos apžvelgėme Trakų pilies panoramą.

Vykstant namo aplankėme Trakų raj. „Velnio duobę“, ten smagiai pasivaikščiojome ir papietavome darželio virėjų paruoštu maistu. Pilni įspūdžių, geros nuotaikos su lauktuvėm namiškiams grįžome namo. Dėkojame Sofijos mamytei gidei Rūtai Rūtytei, ugdytinių tėveliams, lopšelio-darželio auklėtojų padėjėjoms už pagalbą kelionės metu ir darželio direktorei Jūratei Liutkuvienei už suteiktą galimybę priešmokyklinukams nemokamai vykti į Trakus ir dalyvauti turiningoje meduolių kepimo ir puošimo edukacijoje.

Prienų lopšelio-darželio „Gintarėlis“ lopšelio-darželio auklėtoja Sandra Janauskienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close