Kaimynai susitiko Jono Basanavičiaus aikštėje

Gegužės 24-ąją Birštone jau antrą kartą buvo paminėta Tarptautinė kaimynų diena. Melsvai ir mėlynai pasipuošę birštoniečiai rinkosi į Jono Basanavičiaus aikštę, kur dengė stalus, dėjo ant jo vaišes ir gražiai kvietė kaimynus pasivaišinti.

Nors Birštone, galima sakyti, vieni kitus pažįsta, tačiau metams bėgant kurorto gyventojai keičiasi. Senieji gyventojai iškeliauja Anapilin, o į Birštoną atvyksta ir nemažai naujų žmonių, grįžta iš užsienio birštoniečių vaikai su šeimomis. Tad nenuostabu, kad atsiranda ir mažiau pažįstamų ar visai nepažįstamų žmonių, o kai mūsų kurortas toks nedidelis, reikia susipažinti ir su jais. Kaimynų diena kaip tik ir yra ta puiki proga visiems susieiti, pasidalinti šypsenomis bei artimiau susipažinti su savo kaimynais. Juk visi žinome, kad miesto ir visos bendruomenės gyvybingumas bei sutelktumas priklauso nuo to, ar gyventojai bendrauja ir bendradarbiauja, ar turi stiprų ryšį, ar nori vieni kitiems padėti, kartu pasidžiaugti.

Aikštės pakraščiuose įsikūrė amatų dirbtuvėlės. Čia buvo galima su Agne Ragovskyte-Aleškevičiene pasimokyti gaminti gražius papuošalus ir kvapnius aliejukus, o su dizainere Reda Paula pasimokyti skiautinių meno, bitininkas siūlė paskanauti šviežio pavasarinio medaus. Kiekvienas pagal amžių ir pomėgius rado sau tinkamą užsiėmimą. Visgi svarbiausia – susitikusių kaimynų kalbos, bendravimas. Juk nuo seno sakoma, kad geras kaimynas geriau už giminę, jis visada šalia, gali padėti ir bėdoje, ir džiaugsme. Tad su kaimynais visada reikia palaikyti tik gerus ir gražius santykius.

Smagu buvo vaikams, kurie labai norėjo pajodinėti ant asiliukės Rozos, smagiai šokti su Ilona Aksenavičiene, dainuoti su Roma Ruočkiene, taip pat pūsti muilo burbulus su Burbulų dėde. O kaip gražiai ir skambiai dainavo meno mokyklos mokytojos Ramunės Liutvynskienės parengti mažieji dainininkai…

Prie stalų su vaišėmis susibūrė kaimynai – tie, kurie jau pažįstami, pristatė ir mažiau pažįstamus, kad ir šie taptų tikrais kaimynais, tikrais birštoniečiais.

Visus susirinkusius džiugino birštonietės Lauros Budreckytės ir Vyčio Nivinsko muzikavimas. Laura netgi Birštono kaimynų himno „eskizą“ pateikė, o kitais metais Kaimynų dienai gal ir tikrą himną sukurs.

Visus tiesiog užbūrė gražus vakaras, maloni draugija ir savi žmonės, turintys apie ką pasikalbėti, pasitarti ar garsiai pasvajoti apie kurorto gražesnę ateitį. Šventė yra šventė, tačiau ir čia vyko varžytuvės, vertinimai, už kuriuos geriausieji buvo apdovanoti prizais.

Melsvoje kaimynų šventėje ant stalų puikavosi ne plastikiniai, o gražesni, tinkami šventei indai ir papuošimai, nebuvo alkoholio, o tik gaivieji gėrimai. Kaimynai mokosi (ir jau moka) linksmintis kitaip.

Šį gražų tradiciniu tampantį renginį Kaimynų dieną organizavo Birštono kurorto bendruomenė, vadovaujama Alinos Jaskūnienės, MB „Čiulba ulba“, „Asmeniška“ krautuvėlė, Birštono kultūros centras, parėmė Birštono savivaldybės taryba.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close