Gražiausia pavasario šventė Kunigiškių pagrindinio ugdymo skyriuje

Nors žibutės jau baigia nužydėti, pasaulis pilnas ir kitų pavasario ženklų. Po ilgos žiemos gamtos budimu daugiau ar mažiau džiaugiasi visi. Kasdien vis žalesnė žolė, kaitresnė saulė bei ilgesnės dienos primena, kad motina žemė atgimsta, o tiems, kurie neypač gėrisi gamta apie atėjusį pavasarį šūkauja šventės. Tikriausiai dauguma sutiktų, jog viena svarbiausių pavasario dienų – pirmasis gegužės sekmadienis, Motinos diena. Gal niekada nesusimąstėt, bet pavasaris puikiausias metų laikas paminėti šiai dienai ir visai ne dėl netikėtai pasipylusių spalvingų žiedų, o dėl senos tradicijos motiną tapatinti su žeme, kuri išaugina įvairias gėrybes, kaip mamos išaugina savo vaikus.

Labai smagu, kad būrys mamyčių jau penktadienį galėjo pasidžiaugti ne tik gėlėmis, bet ir savo atžalomis, kurios jas džiugino tradicinėje mamyčių šventėje surengtoje Balbieriškio pagrindinės mokyklos Kunigiškių pagrindinio ugdymo skyriuje. Šį kartą mamos buvo ne tik stebėtojos, bet ir vertintojos, joms teko sudėtinga užduotis nuspręsti, kokią padėką, kuriai klasei skirti. Vaikai ruošėsi labai nuoširdžiai, todėl gerų pasirodymų tikrai netrūko, o mamytėms buvo sunku, juk kiekvienai savas vaikas geriausias. Visos klasės ruošė netradicinius namų darbus: dešimtokai gamino kvietimus mamytėms, aštuntokai puošė salę, su rankų darbo gėlėm kiekvieną mamytę pasitiko penktaklasiai, o kiti brangiausias pasaulyje pasveikino dainomis. Kaip žinia, pamokos nesibaigia vos patikrinus namų darbus, todėl mokiniai gavo ir daugiau užduočių. Paklausę gerai žinomų dainų apie mamą fragmentus jie turėjo tęsti dainą be pagalbos, berniukai kvietė mamas šokti valsą, sakė joms komplimentus. Kadangi vertinti savo vaikus ne pats lengviausias darbas, mamos buvo pakviestos atsipūsti ir paklausyti Eglės Zujūtės (6 klasė) atliekamos dainos „Mamai“. Vėliau mamas sveikino mokyklos direktorius Stasys Valančius. Mamoms kiek atsipūtus, teko priimti dar vieną iššūkį: mokiniai pasislėpę už širmos sakė mamoms skirtus žodžius, o jos turėjo įspėti, kada kurios vaikas kalba. Žinoma, ši užduotis tikrai nebuvo sudėtinga, juk mamos ne tik girdi, bet kaip sakė renginio vedėja Aldona Gregerienė,  jos jaučia širdimi.

Baigėsi visi namų darbai, visos užduotys. Liko tik paskutinis sveikinimas – daina ir gėlės. Mamyčių veidai švytėjo, o akys šypsojosi. Tikimės, jog mūsų mokyklos mokiniai ne tik šią dieną ir ne tik dainomis, šokiais ar gražiais žodžiais, bet ir gerais darbais džiugins savo mamytes.

 

Mokytoja Laimutė Andriukevičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close