Karjeros galimybės M. J. Krupavičiaus žemės ūkio ir verslo skyriuje

Technikos priežiūros verslo darbuotojo specialybė yra viena iš populiariausių M. J. Krupavičiaus žemės ūkio ir verslo skyriuje. Ji atveria plačias galimybes būsimai profesinei veiklai, savo gebėjimų realizavimui. Dar kartą tuo įsitikinau, kai prieš keletą savaičių apsilankiau pas ūkininką Alvydą Vaicekauską.

Šiandien A. Vaicekauskas dirba 250 ha žemės, labai džiaugiasi Europos Sąjungos struktūrinių fondų parama žemdirbiams, nes jos dėka įsigijo naują traktorių ir kombainą. Daugiausia ūkyje augina kviečius ir rapsus, nors teigė, kad ir gyvulininkystė yra perspektyvi. Tik reikia daug ir kantriai dirbti, iš karto didelių rezultatų neįmanoma pasiekti.

Darbas ūkyje reikalauja ir žinių. Nauja technika įdirbta žemė duoda gausų derlių, tačiau traktorių reikia mokėti valdyti. Labai džiaugiuosi, kad mano mokykla bendradarbiauja su įvairių firmų atstovais, todėl mes turime galimybę mokytis dirbti įvairia technika. Šiandien M. J. Krupavičiaus žemės ūkio ir verslo skyriuje yra ,,Valtros” traktorius. Sėkmingai išmokau valdyti traktoriuje esančius įtaisus, manau, kad ši patirtis bus reikalinga tolimesniame karjeros kelyje. Juk nuo žemės įdirbimo priklauso ir augalų dygimo kokybė. Ūkininkas A. Vaicekauskas akcentavo, kad įdirbus žemę nauja technika, net augalai vienodai sudygsta. Pažangu ir tai, kad galima greitai apsėti didelius žemės plotus. Taigi manau, kad ne vien tik užsienyje galima užsidirbti, bet ir savas ūkis teikia perspektyvų.

Kai pradėjau mokytis M. J. Krupavičiaus žemės ūkio ir verslo skyriuje, nė nepagalvojau, kad takelis iš mažos mokyklos gali išvesti į didelį kelią. Sėkmingai baigęs mokyklą, gausiu ne tik brandos atestatą, įgysiu profesinę kvalifikaciją, bet galėsiu vairuoti įvairias transporto priemones (B1, C1 kategorijų automobilius ir TR1, TR2, SZ kategorijų traktorius), atlikti visas žemės ūkio mašinų, automobilių techninės priežiūros operacijas, nustatyti gedimus ir juos šalinti. Gebėsiu  savarankiškai organizuoti savo darbą. Jau dabar manęs laukia išvyka į laukus, nes pavasarį reikia suspėti apsėti per 50 ha mokyklos žemės. Tai ir patirtis, ir praktika.

M. J. Krupavičiaus žemės ūkio ir verslo skyriuje galima daug ko išmokti ir įgyti naujų gebėjimų. Manau, kad būsiu pasiruošęs dirbti net moderniame ūkyje.

 

 

                                                                Ž11 grupės mokinys Mantas Makštutis

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close