Velykinis šachmatų turnyras ir kitos geros naujienos

Balandžio 9–17 d. Birštono gimnazijoje vyko velykinis greitųjų šachmatų turnyras.

Vaikų grupėje žaidė 10 vaikų – 3 mergaitės ir 7 berniukai.Geriausiai sekėsi darželinukui Augustui Jančiuliui, nepralaimėjusiam nei vienos partijos. Augustas ir užėmė 1 vietą savo amžiaus grupėje. 2 vieta atiteko antrokui Dovydui Jančiuliui, surinkusiam 7 taškus, o 3 vietą užėmė ketvirtokas Libertas Kulieša, savo sąskaitoje įsirašęs 5,5 taško. Iš mergaičių 1 vietą užtikrintai laimėjo trečiaklasė Neda Žuvininkaitė, surinkusi 8 taškus, 2 vietą užėmė pirmokė Ugnė Naudžiūnaitė (4,5 tšk.), o 3 vieta atiteko Ugnei Vėgėlytei (darželinukei), surinkusiai 3 taškus.

Suaugusiųjų grupėje žaidė 9 žaidėjai. Jie žaidė tarpusavyje po dvi partijas. 1 vietą užėmė Danutė Urbanavičiūtė, surinko 15 taškų iš 16 galimų, lygiosiomis sužaidusi su antros ir trečios vietos prizininkais. 2 vietą užėmė Virginija Černevičienė, pelniusi 11,5 taško, o 3 vieta atiteko Algimantui Janauskui, surinkusiam 10 taškų.

Prizininkams labai gražius velykinius diplomus ir dovanėles įteikė Birštono sporto centro direktorius Saulius Smailys ir buhalterė Nijolė Verseckienė.

Trenerė pasidžiaugė, kad balandžio 13 d. birštoniečiai dalyvavo Adolfo Ramanausko-Vanago 100-ųjų gimimo metinių atminimo greitųjų šachmatų turnyre, iš kurio parsivežė net tris aukso medalius. Augustas Jančiulis laimėjo 1 vietą vaikų turnyre iki 10 metų (4,5 tšk. iš 6 galimų) ir tapo absoliučiu vaikų turnyro nugalėtoju. Neda Žuvininkaitė iškovojo 1 vietą tarp mergaičių (surinkusi 4 taškus iš 6 galimų) ir 4 vietą tarp 15 dalyvių. Dovydas Jančiulis surinko 2 taškus ir buvo 11-as bendroje įskaitoje.Trečiasis aukso medalis buvo įteiktas trenerei Danutei Urbanavičiūtei, moterų grupėje surinkusiai 5,5 tšk. ir užėmusiai 1 vietą, o bendroje įskaitoje tarp 64 dalyvių likusiai 19 vietoje ir aplenkusiai birštoniečius vyrus Kazimierą Senavaitį (5,5 tšk., 20 vieta) bei Joną Džervų (5,5 tšk., 21 vieta).

Kovo 29 d. Vilniuje vykusioje vadovų konferencijoje trenerė Danutė buvo pakviesta žaisti simultaną tarp 7 Lietuvos šachmatininkų su EBIT pasaulio šachmatų čempionu Gariu Kasparovu. Čempiono nugalėti niekam nepavyko, bet trenerė atsilaikė ir baigė žaisti priešpaskutinė.

Birštono sporto centro informacija ir nuotrauka

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close