Birštono viešojoje bibliotekoje – galimybė Kurti, Pajausti ir Atrasti

Nuo kovo mėnesio Birštono viešojoje bibliotekoje prasidėjo projektas „Kurk. Pajausk. Atrask“, skirtas vaikų, jaunimo ir šeimų meninių gebėjimų, kūrybiškumo puoselėjimui, žinių apie kultūrą bei meno procesus gilinimui.

Iki pat žiemos viešojoje bibliotekoje ir Nemajūnų bei Birštono vienkiemio padaliniuose vyks įdomūs renginiai, kviečiantys kurti kartu su žinomais, profesionaliais aktoriais, muzikantais, dailininkais, iliustratoriais, grafikais, vaikų rašytoju ir operatoriumi.

Pasitelkiant 5 pojūčius: vaizdą, garsą, skonį, kvapą ir lytėjimą, visi norintys kurs didžiulę interaktyvią erdvinę knygą apie Birštoną. Mažieji dalyvaus pasakos kūrybinėse dirbtuvėse, teatro užsiėmimuose, šeimos susipažins su popieriaus menu, karpiniais, išmoks suteikti jiems iškylančias formas, sužinos spalvų maišymo paslaptis, reikšmes, kurs, iliustruos, dekoruos muzikinius instrumentus, įvairiausius herojus, dekoracijas, maišys kvapus.

Jaunimo prašymu bus plėtojama pamėgta sritis – video kūrimo užsiėmimai, lavinantys vaizduotę, gilinantys scenarijaus, kadruočių kūrimo, filmavimo, montavimo žinias.

Baigiamajame renginyje persipins visi kūrybiniai veiklų rezultatai. Profesionalūs aktoriai sukurs ir pristatys žaidybinį spektaklį pagal sukurtą knygą – kvies vaidinti, groti, mėgautis kvapais. Paskutiniame, interaktyviame, knygos lape, jaunimas pristatys savo kurtą filmuką, kviečiantį kurti bibliotekoje.

Projektas jau sulaukė nemažo susidomėjimo! Aktore, studijos „Šilkaus pupa“ įkūrėja, radijo stoties „Tėvystės įkvėpimai“ kūrėja Kristina Savickytė kvietė į įdomą paskaitą-diskusiją apie vaikų/paauglių kūrybiškumą, teatralizuotą pasakų skaitymo vakarą, rašytojas Virgias Šidlauskas kartu su vaikais pradėjo kurti pasaką apie Birštoną. Pirmieji projekto renginiai suartino dalyvius per kūrybą, per idėjas, įkvėpė tolimesniems ieškojimams bei atradimams.

Projekto veiklos dar tik prasidėjo! Nepraleisk progos pasinerti į kūrybą!

Informaciją apie projekto renginius sekite www.birstonas.mvb.lt arba bibliotekos „Facebook“ profilyje Birštono viešoji biblioteka.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close