Dainų ir šokių pynė mylimoms mamoms

Jaudinančiu reginiu prasidėjo Motinos dienai skirtas renginys „…širdy Tavojoj meilė begalinė…“ Birštono vienkiemio salės scenoje prie stalų žvakių šviesoje sėdintys vyrai iškilmingais drabužiais ir ant kelmelių sutūpę vaikai dainuoja dainą „Motinos veidas“. Po jų muzikinį kūrinį atliko Rokas Zdanavičius, už kurį Lione (Prancūzija) vykusiame konkurse laimėjo medalį ir teisę dalyvauti finaliniame renginyje Paryžiuje.

Motinos dienai skirtame renginyje dalyvavo Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė ir kultūros centro direktorius Zigmas Vileikis.

Merė pasveikino visas motinas jų šventės proga, palinkėdama sveikatos, ištvermės ir gražių gyvenimo akimirkų. Daugiavaikei mamai Irutei Galininei savivaldybės vadovė įteikė padėką už tai, kad ji išaugino ir gražiai išauklėjo 7 vaikus.

Po gražių pirmųjų šventės akimirkų savo kūrybos eiles skaitė Onutė Gratulevičienė, dainavo Birštono vienkiemio bendruomenės moterų ansamblis. Nuostabi dovana susirinkusioms mamoms buvo Pačėsų šeimos kapela. Tėtis Gintas grojo akordeonu, sūnus Gintas – smuiku, o jauniausias Jonukas pritarė barškyne.

Kaip ir visada, plojimų ir pritarimo sulaukė Onutės Gratulevičienės ir Romos Zdanavičienės dueto atliekamos dainos, skirtos motinai.

Tačiau visos susirinkusios mamos laukė svarbiausio momento – kai į sceną išeis jų dukrelės ir sūneliai, tarp daugybės veidų ieškodami to vienintelio – savo mylimos mamytės veido.

Galima tik pasidžiaugti ir padėkoti Birštono vienkiemio darželio mokyklos direktorei ir mokytojams, kad taip gražiai paruošė vaikus. Jie dainavo ir deklamavo bei vaidino. O tas vaidinimas, su dainomis ir šokiais buvo labai pamokantis: vaikai Pranukas ir Pranutė išėjo ieškoti stebuklingos šalies, kur ant medžių auga saldainiai, saldumynai, o tortų – ištisi kalnai. Tačiau ėjo ėjo, patyrė daug nuotykių, kol įsitikino, kad geriausia ir gražiausia ten, kur jų namai ir mama…

Po koncerto sveikinimo žodį motinoms tarė ir Birštono kultūros centro direktorius Z. Vileikis. Birštono vienkiemio bendruomenės pirmininkas Vytas Kederys nuoširdžiai padėkojo visiems, kurie prisidėjo prie šio gražaus renginio organizavimo.

O visi vaikučiai su gėlėmis ir dovanėlėmis prigludo prie savo mamyčių.

Birštono bendruomenės narė Birutė Vokietaitienė pasidžiaugė, kad rengiant bendruomenės šventes ir lavinant žmonių skonį bei plečiant akiratį, eksponuojamos menininkų parodos.

Šį kartą Motinos dienos proga buvo pristatyta birštoniečio Valerijaus Gratulevičiaus tapybos darbų paroda. Šis ypatingas žmogus, muzikantas, ilgus metus dirbęs Operos ir baleto teatre, tapyti pradėjo po sunkios ligos metu patirtos komos. Matytus tuo metu vaizdinius pateikė ant drobės, juos išgyvendamas iš naujo. Tai Dievo dovana žmogui, grįžusiam iš paslaptingojo pasaulio, esančio kažkur už mūsų sąmonės ribų…

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close