„Smegenų“ aštriausias protas

Ketvirtadienio vakarą Birštono kultūros centre vyko finalinis „Aštrių protų“ komandų susitikimas. Nugalėtojų vardą ir prizą iškovojo „Smegenų“ komandos šešetukas.

Birštoniečiams labai patiko praėjusiais metais vykusios „Europrotų“ kovos, tad kovo mėnesį dar daugiau išradingų ir kūrybingų žmonių komandų susirinko į Lietuvos socialdemokratų jaunimo sąjungos organizuojamas „Protų varžybas“. Po kovo mėnesį vykusio turo buvo nutarta surengti dar vieną turnyrą „Aštrių protų kovos“ ir smagiai praleisti laiką šaunios komandos kompanijoje.

Tokie linksmi ir intelektualūs turnyrai, pakvietus Lietuvos jaunųjų socialdemokratų centrui, vyko visoje šalyje.

Turnyrą sudarė 3 etapai, o kiekviename etape buvo 5 turai po 10 klausimų iš įvairių sričių.

Birštoniečiai azartiškai žaidė pasitelkdami ne tik savo žinias, bet ir loginį mąstymą. Nuo pat pirmojo turo susibūrė 4 komandos po 6 žmones. Tarp norinčiųjų  žaisti buvo įvairaus amžiaus ir profesijų žmonių.

„Smegenys“ – tai Birštono pirminio sveikatos priežiūros centro komanda, „Sraigteliai“ – savivaldybės administracijos atstovai, „Rotara“ – šeimyninis tandemas ir „Neištariu“ – gimnazijos moksleivių rinktinė.

I etape vienodą balų skaičių surinko „Smegenys“ ir „Rotara“, antrame pirmavo „Smegenys“, sugebėję įrodyti savo pranašumą prieš kitas komandas.

Paskutiniame žaidime buvo jau ne 50 klausimų, kaip įprasta,  bet net 70. Kad būtų sunkiau ir įdomiau, 2 temas su 20 klausimų parinko renginį vedęs savivaldybės gydytojas Irmantas Adamonis bei jam talkinusios Neringa Grigarienė ir Dovilė Adamonytė.

Reikėjo nemažai žinių, kad atsakytum į visus renginio vedėjo pateiktus klausimus. Paskutiniame žaidime buvo temos: „Kinas“, „Protišiams“, „Pasaulis“, „Vaizdiniai“, „Gyvūnai“, „Sportiniai“ ir „Garsiniai“ . Klausimai buvo ne tiek sunkūs ir rimti, kiek reikalaujantys žinių, išmanymo bei greitos orientacijos.

Suvedus finalinio etapo rezultatus išaiškėjo ir nugalėtojai, kuriais tapo nuo pat pradžių pirmavusi „Smegenų“ komanda. Antroji vieta atiteko „Rotaro“, trečioji – „Neištariu“ , ketvirtoji – „Sraigtelių“ šešetukui.

Nugalėtojai buvo apdovanoti vertingais prizais.

 

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close