Nugalėtoju vėl tapo Marius Žiūkas

Balandžio 27 dieną į Birštone vykusias XXVII Olimpinio vicečempiono A. Mikėno memorialo sportinio ėjimo varžybas susirinko šios lengvosios atletikos sporto šakos entuziastai iš Lietuvos, Latvijos, Baltarusijos, Estijos, Lenkijos ir Slovakijos.

Varžybų dalyvius, organizatorius ir svečius pasveikino savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, palinkėdama, kad išskirtinė kurorto gamta ir oras suteiktų jėgų pasiekti aukštų sportinių rezultatų, geros nuotaikos ir nepakartojamų įspūdžių.

Pirmieji prie starto linijos stojo Nostalgijos ėjimo rungties dalyviai, tarp kurių buvo daug garbingų svečių, praeityje garsių sportininkų, savo pasiekimais garsinusių Lietuvą. Jie nužingsniavo pačią trumpiausią500 milgio distanciją. Kiti ėjikai varžėsi 7 amžiaus grupėse ir atitinkamo ilgio nuotoliuose.

Po padrąsinančio ir įkvepiančio veteranų pasirodymo finišavo jauniausios varžybų dalyvės mergaitės (gim.2002 m. ir jaunesnės)1000 milgio distancijoje. Po jų tokį patį nuotolį įveikė ir berniukai.1 kmilgio atkarpą žingsniavo vyresnės mergaitės, gimusios 2000 m. ir2001 m.

Užbaigus mažųjų dalyvių varžybas, finišavo ilgojo nuotolio (20 km) ėjikai vyrai (gim.1993 m. ir vyresni) ir 10 km ėjusios moterys (1993 m. ir vyresnės), merginos (1994-1995 m), jaunimas (1994-1995 m.) ir jauniai (1996-1997 m.).

Jaunučiai (gim. 1998-1999 m.), jaunės (gim. 1996-1997 m.) ir veteranai varžėsi5 kmilgio distancijoje.

Berniukai, gimę 2000- 2001 metais, jaunutės (gim. 1998-1999 m.) ir veteranės žingsniavo3 kilometrus.

Iš ryto sportininkus gąsdinęs lietus taip ir neįsismarkavo ir nepridarė didesnių rūpesčių.

XXVII olimpinio vicečempiono A. Mikėno atminimo varžybų nugalėtoju, pagerinęs ir savo asmeninį rezultatą  (1 h 23 min 43 s.)20 kilometrųdistancijoje tapo prienietis Marius Žiūkas. Beje, jau trečią kartą iš eilės! Jo trenerė – Gražina Goštautaitė.

Moterų grupėje laureate tapo Latvijos sporto klubo atstovė Agnese Postare,10 kilometrųįveikusi per 45 min 19 s. Praėjusiais metais Agnese užėmė antrąją vietą. Antroji prie finišo linijos, nuo lyderės atsilikusi 10 sekundžių, atskubėjo lietuvaitė Brigita Virbalytė, o trečioji buvo baltarusė Nadzeya Daražiuk, ketvirtoji – Agnė Klebauskaitė, po jos – Inga Mastianica.

Birštoniečiai Jono ir Povilo Juozaičių auklėtiniai taip pat pelnė svarius apdovanojimus.

1 kmdistancijoje (gim. 2002 m. ir jaunesnių) ant aukščiausio pakylos laiptelio atsistojo Reda Dičpetrytė, o berniukų grupėje – Žygimantas Bubnys. Vaida Bartkutė užėmė 7, Greta Čiužaitė – 9, o Evelina Marcinkevičiūtė – 11 vietą. Berniukai buvo arčiau prizinių vietų: Saulius Smailys užėmė 5 vietą, Rokas Ražanauskas – 2, o Marius Vaidogas – 7 vietą.

Antrąją vietą 1 km distancijoje mergaičių grupėje (gim. 2000-2001 m.) iškovojo Agnė Smailytė. Liveta Adamonytė buvo 11, Kamilė Marcinkevičiūtė – 21, Viktorija Karpauskaitė – 22.

3 kilometrųdistancijoje tarp berniukų (gim. 2000-2001 m.) Paulius Juozaitis užėmė 4 vietą, Martynas Burkevičius – 7, o Mindaugas Revuckas – 13 vietą.

5 kmjaunučių rezultatai taip pat neblogi: Linas Bartkus užėmė 4 vietą, o Edvinas Stražnickas buvo penktas.

Apdovanojimus nugalėtojams įteikė  A. Mikėno dukra Eglė, buvęs auklėtinis J. Vasiliauskas, buvusi olimpinė čempionė Vida Vencienė, sporto reporterė Gintarė Griškaitė ir Birštono sporto centro direktorius Saulius Smailys.

Buvo apdovanoti ir patys jauniausi varžybų dalyviai. Jie dovanų gavo gražius ir mielus meškiuką ir zuikiuką.

Taip pat dideliais tortais buvo apdovanoti daugiausia sportininkų į varžybas atvežę treneriai. Pirmoji vieta atiteko Švenčionių, antroji – Prienų, trečioji – Birštono komandų vadovams.

 

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close