Balandžio 24 d. Jiezno gimnazijos jaunųjų šaulių būrelio nariai lankėsi pasieniečių mokykloje, kuri įsikūrusi Medininkuose, netoli Vilniaus. Čia kursantams sudarytos ypač puikios mokymosi ir gyvenimo sąlygos naujuose šiuolaikiškuose pastatuose su visa būtina įranga.

Mokykloje mokymas vyksta pagal naujausią programą, atitinkančią Europos Sąjungos (ES) pasieniečio rengimo reikalavimus. Tai atveria naujas galimybes pasirengti vykdyti pasieniečio funkcijas ne tik Lietuvoje, bet ir kitose ES valstybėse, dalyvauti Europos operatyvaus bendradarbiavimo prie ES valstybių narių išorės sienų valdymo agentūros (FRONTEX) organizuojamuose pareigūnų mokymuose, skubios pasienio pagalbos būrių operacijose. Gabiausiems pasieniečiams atsiveria ypač didelės galimybės dalyvauti įvairiose tarptautinėse misijose, atstovauti tarnybai tarptautinėse organizacijose.

Jaunieji šauliai sužinojo, kad kursantai mokomi saugoti valstybės sieną, atlikti atvykstančiųjų į šalį bei išvykstančiųjų iš jos pasienio tikrinimą, bendradarbiauti su visuomene, teisingai veikti įvairių situacijų metu. Mokymosi mokykloje metu įgytas teorines žinias ir praktinius įgūdžius kursantai įtvirtina atlikdami stažuotę VSAT padaliniuose.

 

S. Žalys,

jaunųjų šaulių būrelio vadovas

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close