„Į tave, Viešpatie, keliu savo širdį“

Balandžio 25 d. Prienų Kristaus Apsireiškimo parapijos namuose vyko Prienų rajono mokyklose besimokančių mokinių, skaitančių religinio turinio kūrinius,  raiškiojo skaitymo konkursas. Konkursą, talkinant tikybos mokytojams, organizavo Prienų dekanato tikybos mokytojų metodinio centro vadovė mokytoja Virginija Baronienė bei Prienų rajono švietimo skyrius.

Jau trečius metus vykstantis religinių tekstų skaitymo konkursas suburia ne tik Vilkaviškio, bet ir Kaišiadorių vyskupijos moksleivius, kadangi Prienų rajonas yra dviejų vyskupijų teritorijoje.

Renginio pradžioje, pristačius žiuri komisiją, kuriai pirmininkavo kun. Rimas Pilypaitis, sveikinimo žodį tarė Vilkaviškio vyskupijos Katechetikos centro vadovas kun. Rytis Baltrušaitis. Jis pasidžiaugė dalyvaujančiaisiais ir išsakė viltį, kad ieškomi bei išmokstami tekstai padeda labiau pažinti Dievą, nes ir Jėzus Kristus prieš tapdamas žmogumi buvo Žodis.

Įvairių lietuvių autorių bei Šventojo Rašto tekstus skaitę moksleiviai buvo suskirstyti pagal amžiaus grupes: 1-4 klasės, 5-8 klasės bei 9-12 klasės. Iš viso konkurse dalyvavo trisdešimt penki moksleiviai. Prienų „Žiburio“ gimnacijos trečios klasės gimnazistas Vytautas Trakymas renginio metu giedojo giesmes bei dainavo dainas, kurios padėjo kurti jaukumą bei šventiškumą.

Penkių komisijos narių (Prienų švietimo skyriaus specialistė Vaida Lėckienė, katechetė Regina Danulevičienė, Pakuonio parapijos klebonas kun. Rimas Pilypaitis, Prienų parapijos vikaras kun. J. Jonuška bei kun. Rytis Baltrušaitis) sprendimu 1-4 klasių moksleivių amžiaus grupėje pirmąją vietą laimėjo 3 klasės mokinys Andrius Brazionis, antrąją vietą – trečiaklasė Viktorija Kazlauskaitė ir trečiąją – 2 klasės mokinė Renida Žilinskaitė; 5-8 klasių amžiaus grupėje pirmoji vieta atiteko aštuntokei Gretai Radzevičiūtei, antroji – septintokams Gyčiui Dubikovui ir Dovydui Šiupšinskui bei trečioji – septintokei Paulinai Jasiulevičiūtei; vyriausiųjų moksleivių gretose pirmąja vieta džiaugėsi antros gimnazijos klasės moksleivė Ieva Bruzgaitė, antrąja – abiturientas Tautvydas Vencius ir trečiąja – antros klasės gimnazistė – Rugilė Žurauskaitė. Visi vyriausieji – iš Prienų „Žiburio“ gimnazijos.

Prieš įteikiant diplomus ir Vilkaviškio vyskupijos Katechetikos centro dovanojamas knygas, vertinimo komisijos darbą apibendrindamas, kun. Rytis Baltrušaitis sakė: „Labai svarbu ruošiantis konkursui, renkantis tekstą ir ruošiantis jį skaityti bendradarbiauti su mokyklose dirbančiais lituanistais. Svarbu pagyventi su tekstu, jį pasinešioti savo širdyje, pasakyti jį įvairiose vietose, pagal jį piešti, kad norimas kitiems ištarti žodis prigytų ir priglustų ir prie proto, ir prie širdies. Tada jis tampa gyvas, jautrus ir įtikinamas. Labai svarbu suvokti, kad tai renginys,  reikalaujantis ir tam tikros išorinės estetikos – svarbi ir apranga. O jaudulį įveikti padeda bendravimas su kitų mokyklų mokiniais, todėl sveikintina įvairiapusė bendrystė“.

Visi išsiskirstė šypsodamiesi ir puikiai nusiteikę bei pripildyti gerumo, kurį neša su meile ir tikėjimu pasakytas žodis.

 

Vilkaviškio vyskupijos Katechetikos centro informacija

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close