Išlaužo seniūnijos veiklos ataskaita

Antradienį prie seniūnijų ataskaitų lavinos prisijungė ir Išlaužo seniūnija. Ataskaitinis susirinkimas praėjo sklandžiai, ramiai ir be didesnių diskusijų. Nuo praėjusių metų seniūnijai pradėjusiam vadovauti seniūnui Tomui Skrupskui Išlaužo seniūnijos gyventojai klausimų neturėjo.

 

Išlaužo seniūnijoje yra 23 kaimai. Bendras gyventojų skaičius – 1 860. Seniūnijai priklauso 5 796 ha žemės plotas.

Demografinę situaciją prastina išvykusiųjų deklaracijų skaičius – jų šiemet buvo 20 (2011 m. – 13). Gimstamumas taip pat sumažėjo. 2012 m. registruoti 8 jaunųjų Išlaužo seniūnijos gyventojų gimimai (2011 m. – 17). 2012 m. daugiau užregistruota mirčių – 32 (2011 m. – 26).

Viena iš galimybių sumažinti mirčių skaičių – mažinti asbesto, sukeliančio vėžinius susirgimus, kiekį. Per praėjusius metus Išlaužo seniūnija suskaičiavo, kiek dar gyventojų savo pastatus apsaugo asbestiniu – pavojingesniu už kritulius – šiferiu. Daugeliui buvo paaiškinta apie jo sukeliamas ligas, paaiškinta, kaip kreiptis ir pildyti paraiškas dėl šių stogų keitimo.

Seniūnija gali pasigirti svarsčiusi ir priėmusi sprendimus dėl visų iškilusių problemų ir skundų. Organizuoti susitikimai ir su rajono valdžia.

Seniūnija 2012 m. savo biudžetą papildė 48 500 Lt.

Tvarkomi seniūnijai priskirti vietiniai keliai (greideriavimas, žvyravimas, griovių valymas ir kelkraščių tvarkymas, krūmų kirtimas). Įgyvendintas vienas iš užsibrėžtų tikslų – seniūnijoje neliko nepravažiuojamų kelių. Daug dėmesio skirta labiausiai žiemą užpustomiems kelių ruožams, šienaujamos pakelės ir kertami krūmai. Tai leido ne tik pagerinti eismo sąlygas, bet ir sutaupyti sniego valymui skirtų lėšų. Įsisavintos visos kelių priežiūrai ir remontui skirtos lėšos. Remontuotos duobės Alytaus ir Dainavos gatvėse (10 500 Lt). Tęsiami darbai Aklaežerio gatvėje, kur koreguoti drenažiniai grioviai ir sutvirtintos 60 m gatvės sankasos. Gyventojams pageidaujant pakeistos Kaimynų gatvės geografinės charakteristikos pratęsiant šią gatvę nuo Kauno plento iki Dainavos gatvės sankryžos. Sudarytas gyvenvietės kelių eismo ženklų išdėstymo planas, patvirtintas Prienų r. savivaldybės saugaus eismo komisijos ir suderintas su policija.

Socialiniais klausimais gauti 294 prašymai. Asmenys, gaunantys socialinę pašalpą ir neturintys pateisinamos priežasties dėl atleidimo, turi atlikti visuomenei naudingus darbus, kurių trukmė yra 32 val. per mėnesį. Deja, ne visi gaunantys socialinę pašalpą asmenys į tai žiūri atsakingai.

Išlaužo seniūnijoje buvo organizuota akcija „Kūrenkime saugiai“, kurios metu valstybinės priešgaisrinės priežiūros poskyrio inspektorė Lina Damukaitienė, Prienų rajono savivaldybės civilinės saugos vyriausiasis specialistas Romas Trakymas, seniūnijos socialinė darbuotoja Sandra Barkauskienė ir seniūnas lankėsi pas seniūnijos gyventojus. Akcijos metu aplankytose šeimose buvo teikiama informacija, kaip saugiai kūrenti krosnis šildymo sezono metu, vertinama šildymo įrenginių būklė ir teikiamos rekomendacijos, ką reikia taisyti.

Seniūnijoje per metus organizuota ir labai daug renginių, į kuriuos buvo siekiama  įtraukti kuo daugiau seniūnijos gyventojų. Visi renginiai orientuoti ne tik į krašto įvaizdžio gerinimą, bet ir į bendruomeniškumo ugdymą, įvairių socialinių grupių integravimą į visuomenę, bendradarbiavimą su visomis seniūnijoje veikiančiomis organizacijomis ir įstaigomis: Išlaužo pagrindine mokykla, pirminės sveikatos priežiūros centru, Išlaužo parapija, girininkija, Išlaužo medžiotojų būreliu, sveikos gyvensenos klubu „Šventupė“ ir kt. Siekdama viešumo ir patrauklumo seniūnija bendradarbiauja su rajono spauda.

Antradienį ataskaitas pristatė Išlaužo seniūnija, Išlaužo pagrindinė mokykla (Audronė Ramoškienė ir Asta Tamošiūnienė), kultūros centro laisvalaikio organizatorė Rasa Ruseckienė ir bibliotekininkė Irma Židonienė. Susitikti su seniūnu T. Skrupsku ir išklausyti ataskaitos atvyko Prienų rajono savivaldybės mero pavaduotoja Loreta Jakinevičienė, administracijos direktorius Algis Marcinkevičius, Tarybos narys Cezaras Pacevičius, Prienų Justino Marcinkevičiaus bibliotekos direktorė Daiva Čepeliauskienė, Alytaus VPK Prienų rajono policijos komisariato prevencijos skyriaus viršininkas Kęstutis Loda.

Svečiai džiaugėsi seniūno iniciatyvumu, o seniūnas – savo seniūnijos gyventojais.

Mantvydas Prekevičius

 

 

 

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close