Šventinis bočių susiėjimas

Šeštadienį Birštono „Bočių“ bendrija sulaukė gausaus būrio svečių – bočių kolektyvų iš Vilniaus ir Varėnos, atvykusių pasigrožėti pavasarėjančiu kurortu, apsilankyti žymiausiose vietose ir kartu paminėti artėjančią Motinos dieną.

 

 

Atvykusius bočius pasveikino Birštono „Bočių“ bendrijos pirmininkė Julija Barutienė ir Birštono savivaldybės merės pavaduotojas Juozas Aleksandravičius.

Svečiai iš sostinės ir Dzūkijos pirmiausia apsilankė sakraliniame muziejuje ir kurorto Šv. Antano Paduviečio bažnyčioje, kur pamatė daug įdomių ir retų daiktų bei meno kūrinių, puikių ekspozicijų.

Užėjus į „Tulpės“ sanatoriją, bočių delegaciją pasitiko pati direktorė Liucija Patinskienė, kuri ekskursijos metu supažindino su čia teikiamomis reabilitacijos, gydymo bei sveikatinimo ir grožio procedūromis.

Tokia pat informatyvi buvo ir pažintis su karališkąja rezidencija, kur buvo galima pamatyti senjorų gyvenimo sąlygas, sužinoti, kokias paslaugas galima gauti apsilankius šioje įstaigoje.

Po pietų, nors ir šiek tiek pavargę, tačiau pilni įspūdžių ir geros nuotaikos, bočiai susirinko į linksmąją šventės dalį, kurios metu visos dainos ir šokiai buvo skirti paminėti Motinos dienai. Popietė ir vadinosi  „Dainos Motinai“.

Šventę pradėjo šeimininkai birštoniečiai ir jų mišrus choras „Sidabrinė gija“, vadovaujamas Toliamos Ragienės. Jo pasirodymas buvo sutiktas audringais plojimais. Po to skambiomis dainomis širdis džiugino populiarusis Toliamos Ragienės ir Onutės Gratulevičienės duetas.

Linksmai į „Versmės“ sanatorijos sceną išėjo Vilniaus bočių ansamblis, šmaikščiu pavadinimu „Rasoda“. Ansambliečiai ne tik dainavo dainas ir  gražius romansus, bet atvežė ir lauktuvių – Vilniaus krašto verbų. Kadangi šie metai yra Tarmių metai, tai birštoniečiai dovanų gavo ir knygą „Vilniaus kraštas“.

Motinai, brangiausiam žmogui, skirtomis dainomis savo koncertinę programėlę pradėjo svečiai iš Varėnos, vėliau sukosi smagaus liaudiško šokio sūkuryje.

Popietėje dalyvavo ir Seimo nario Andriaus Palionio padėjėja Valė Petkevičienė, kuri sveikindama į būrį susirinkusius trijų savivaldybių bočius negailėjo gražių žodžių ne tik jiems, bet ir visoms Motinoms. Pasak jos, dar gyvenimo taurė neišgerta, tad džiaukimės ir mylėkime vieni kitus.

Po koncerto birštoniečiai ir svečiai Bendruomenės namuose linksminosi smagioje vakaronėje, dalijosi viešnagės įspūdžiais.

 

 

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close