„Muziejų kelias“ per Jono Basanavičiaus gyvenimą

Jau penktą vasarą „Muziejų kelio“ renginiai pasklinda po visą Lietuvą. Tai renginių, skirtų Nepriklausomos Lietuvos šimtmečiui, pristatymas vietos gyventojams ir svečiams, vaikams ir suaugusiems, jaunimui ir senjorams. Šių metų „Muziejų kelio“ tema – „Nepriklausomybės ženklai“, o renginiai Dzūkijos regione vyksta liepos mėnesį.

Birštono muziejus surengė Monikos Vaicenavičienės knygelės „Per balas link aušros“ apie daktaro Jono Basanavičiaus keliones ir darbus skaitymą prie J. Basanavičiaus paminklo Birštone. Knygelę skaitė renginio organizatoriai – Birštono muziejaus darbuotojai ir renginio dalyviai – Nemajūnų dienos centro ir Prienų socialinių paslaugų centro vaikai ir mokytojai. Džiugu, kad prie knygelės skaitytojų prisijungė ir suaugę renginio dalyviai. Paskaičius knygelę, visi norėjo pasigėrėti autorės iliustracijomis, pavartyti ją, aptarti daktaro gyvenimą, kuris pateiktas labai suprantamai ir vaikams, ir vyresniems skaitytojams. Arbata, saldūs užkandžiai leido ilgai ir nuotaikingai pabendrauti netradicinėje aplinkoje. Dauguma renginio dalyvių kartu nusifotografavo prie daktaro paminklo,po to mielai aplankė Birštono muziejų ir turiningai praleido smagią vasaros popietę.

 

Birštono muziejaus direktorė Vilijeta Šalomskienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close