Siponių bendruomenė atšventė savo veiklos dešimtmetį

Liepos 27-osios vakarą Siponių bendruomenės namų kiemelyje siponiškiai ir svečiai paminėjo gražų, nors ir nedidelį, jubiliejų – savo veiklos dešimtmetį.

 

Skambant šviesaus atminimo LR Seimo nario Juozo Palionio eilėmis parašytai dainai, bendruomenės pirmininkė Vijolė Skorodumovienė ir Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė pakėlė savivaldybės ir bendruomenės vėliavas.

Trumpai Siponių bendruomenės susikūrimo istoriją ir veiklą pristatė bendruomenės pirmininkė V. Skorodumovienė. Pati bendruomenės pradžia – 2007 metai, kai Birštono seniūnas Jonas Kederys paragino burtis aplinkinių kaimų gyventojus ir imtis darbų. Juolab kad Birštono savivaldybės kaimiškose vietovėse yra jaunų ir veiklių žmonių, o ir vyresnio amžiaus žmonės gražiai įsilieja į bendrus renginius. Iš pradžių bendruomenę sudarė 24 nariai, o vėliau ji vis augo ir augo.

V. Skorodumovienė paminėjo, kad Siponių bendruomenė buvo įregistruota 2008 m. liepos 3 d. „Tada ir prasidėjo rimti darbai, rengėme susirinkimus, pradėjome rašyti projektus, taip pat dalyvauti VVG veikloje. Visur dalyvauti ir stengtis gauti finansavimą savo kraštui gražinti ragino pati savivaldybės merė N. Dirginčienė bei seniūnas J. Kederys, kurie norėjo, kad ir kaime virtų aktyvus kultūrinis gyvenimas, kad žmonės galėtų patys rūpintis savo gerove. Gavę finansavimą, susitvarkėme bendruomenės patalpas, įrengėme sporto aikštyną, įsigijome muzikos aparatūrą – dabar turime savo vokalinį ansamblį“, – džiaugėsi pirmininkė.

Kadangi didieji darbai padaryti, dabar bendruomenė puoselėja savo teritoriją, prižiūri aplinką ir vis gražėjančius gėlynus, į kuriuos atkreipia dėmesį visi važiuojantys ar einantys pro šalį. Be to, Siponių bendruomenė gražiai draugauja su Jiezno vaikų globos namais, vietos ūkininkai vaikams nugabena savo daržuose išaugintų gėrybių.

Pasak V. Skorodumovienės, gyvenimas kaime juda į priekį visų dėka. Kai daug padaryta, norisi dar daugiau, bet dabar, kol nėra skelbiamų projektų, siponiškiai tvarko aplinką, dalyvauja talkose, savivaldybės šventėse, patys rengia šventes, vakarones ir pasibuvimus.

Pavasarį Siponių dvaro teritorijoje visi pasodino Šimtmečio ąžuolą, kurį prižiūri ir laisto karštomis šios vasaros dienomis. Juk žmogui reikia žmogaus, jo pagalbos, patarimo, o gal paprasčiausio pabuvimo drauge. Dar ne visiems pasaulį atstoja mobilusis telefonas ir internetas, žmogus nesukurtas gyventi vienas…

Už aktyvią veiklą bei pagalbą V. Skorodumovienė įteikė padėkas Jasinevičių, Zaleckų, Revuckų šeimoms, Irenai Lenkutienei ir Arūnui Petraškai, už materialią paramą – Magdalenai Balčiūnienei, Astai ir Valdui Mockevičiams bei Alvydui ir Astai Letkauskams.

Sveikindama siponiškius mažojo jubiliejaus proga savivaldybės merė N. Dirginčienė pasidžiaugė jų darbais, gražėjančia aplinka ir pasiektais rezultatais.

Bendruomenę sveikino ir LR Seimo narys Andrius Palionis, kuris irgi yra šios bendruomenės narys. Jis ir jo padėjėja Valė Petkevičienė įteikė padėką bendruomenės pirmininkei V. Skorodumovienei, o visai bendruomenei – jubiliejinį tortą. Seimo narys palinkėjo žmonėms negailėti nei jėgų, nei laiko puoselėjant savo kraštą.

Gražių gyvavimo ir veiklos metų Siponių bendruomenei linkėjo Birštono vienkiemio bendruomenės pirmininkas, mero pavaduotojas Vytas Kederys, Nemajūnų bendruomenės „Santalka“ atstovė Aldona Bunevičienė bei Matiešionių krašto bendruomenės pirmininkas Laurynas Laukevičius.

Bendruomenės narė Irena Lenkutienė padėkojo V. Skorodumovienei už kaimo gyventojų telkimą ir vadovavimą.

Kadangi Siponių bendruomenė turi gražią tradiciją švęsti Onines, tad šventės metu buvo pagerbtos Onos ir Onutės. Visas šio gražaus vardo savininkes sveikino Seimo narys A. Palionis ir savivaldybės merė N. Dirginčienė.

Susirinkusius į gražią dvigubą šventę linksmino ne tik Siponių vokalinis ansamblis, vadovaujamas Gedimino Jasinevičiaus, bet ir gausus Birštono vienkiemio ansamblis, vadovaujamas Inesos Rutkauskienės, o vakarą gražiai vedė režisierė Beata Klimavičienė.

Šiltas liepos vakaras baigėsi vaišėmis ir visų pasibuvimu, mėgaujantis Angelės Revuckienės iškeptu kaimišku kugeliu ir kitų šios bendruomenės šeimininkių paruoštais patiekalais. Muzikos ir kalbų tikrai netrūko.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close