Saugiai kaimynystei – Birštono savivaldybės ir policijos dėmesys

Viena veiksmingiausių priemonių, kuria siekiama mažinti nusikalstamumą, ‒ saugių kaimynysčių kūrimas. Birštono savivaldybės teritorijoje veikia 14 saugios kaimynystės grupių.

Saugi kaimynystė – tai kaimynų bendradarbiavimas, padedant policijai ir kitoms institucijoms, stiprinant saugumą gyvenamojoje vietovėje. Lietuvoje saugios kaimynystės modelis grindžiamas glaudžiu policijos, savivaldos institucijų ir pačios bendruomenės bendradarbiavimu.

Policijos statistika rodo, kad įkurtų saugios kaimynystės grupių nariai yra daug dėmesingesni savo aplinkai ir jų gyvenamojoje aplinkoje vykstantiems teisės pažeidimams. Gyventojai labiau prižiūri ir puoselėja savo aplinką: sutvarkytos ir rakinamos laiptinių durys, laiptinėse, kiemuose ir privačių namų teritorijose įrengtas apšvietimas, gyventojai, aktyviau stebėdami savo aplinką, policijai praneša apie galimus teisės pažeidimus ir nusikaltimus, apie jų gyvenamojoje aplinkoje pasirodžiusius įtartinus asmenis.

Birštono savivaldybėje ši priemonė veikia ir duoda gerų rezultatų. Birštono policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje veikia 14 saugios kaimynystės grupių.

Skatinant saugių kaimynysčių veiklą ir vykdant prevencinę programą, finansuojamą Birštono savivaldybės, kriminogeniniu požiūriu labiausiai pažeidžiamoje savivaldybės vietoje – bendrabutyje, adresu Vienkiemio g. 3, Birštonas, 2018 metais įsteigta saugios kaimynystės grupė ir įrengta vaizdo stebėjimo sistema. Visa techninė įranga sumontuota Birštono savivaldybės finansuojamo projekto lėšomis. Tokio projekto įgyvendinimas, kai bendruomenė glaudžiai bendradarbiauja su policija ir savivalda, turi realią įtaką gyventojų saugumui. Modernia vaizdo stebėjimo vaizdo įranga policija galės atskleisti padarytą nusikalstamą veiką ar kitą teisės pažeidimą. Įrengtos vaizdo stebėjimo kameros dienos ir nakties metu fiksuoja automobilių stovėjimo aikšteles ir šalia esančią teritoriją.

Birštono policijos komisariatas kartu su Birštono savivaldybe numato ir toliau įgyvendinti saugios kaimynystės skatinimo projektus. Kviečiame Birštono savivaldybės bendruomenę aktyviai burtis į saugios kaimynystės grupes, siekiant didesnio saugumo savo gyvenamojoje aplinkoje. Saugios kaimynystės grupėmis gali tapti daugiaaukščių gyvenamųjų namų ar atskirų gyvenamųjų teritorijų gyventojai. Dėl saugios kaimynystės grupių kūrimo prašome kreiptis į Birštono policijos komisariatą telefonu 8 698 41952.

Alytaus apskr. VPK Birštono policijos komisariato informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close