Prienus sudrebino rokas, galingi ferjerverkai ir Zvonkai

Šeštadienio paskutinėmis sekundėmis į dangų pažirę fejerverkai pažymėjo pagrindinio Prienų krašto šventės koncerto pabaigą. Tiesa, šventė dar nesibaigė, sekmadienį visų laukia šv. Mišios bei sporto šventė Paprienėje.

Gegužės 18 d. (Penktadienis)

8.00–24.00 val. Akcija „Tarptautinė muziejų naktis“ Prienų krašto muziejuje. Fotografijų paroda „Akimirkos iš keturių ekspedicijų“.
10.00–19.00 val. buvo galima aplankyti Poeto Justino Marcinkevičiaus memorialinį kambarį Prienų bibliotekoje
12.00 val. Fotografijų konkurso „Mano miesto bliuzas – Lietuvos valstybės atkūrimo 100- mečiui“ darbų pristatymas. Nugalėtojų apdovanojimas Prienų kultūros ir laisvalaikio centre


13.00 val. vyko konferencija „neAtrasti Prienai“. Joje buvo galima išklausyti muziejininkės Ernestos Juodsnukytės pranešimo „100 metų fotografo objektyve“. Taip pat Prienų r. savivaldybės mero Alvydo Vaicekausko įžvalgas ir mintis apie Prienų krašto ateitį. Apie pavyzdžius kitose pasaulio šalyse bei turizmo vystymo idėjas Prienų krašte pasakojo kelionių organizatorius Rimvydas Širvinskas-Makalius.

Tuo tarpu Lietuvos žurnalistų sąjungos Kelionių žurnalistų klubo pirmininkas Gerimantas Statinis pristatė kraštiečio, rašytojo, žurnalisto, keliautojo Mato Šalčiaus gyvenimą, darbus, o po pristatymo Prienų rajono savivaldybės įsteigta Mato Šalčiaus premija įteikta žurnalo „Kelionės ir pramogos“ redaktorei Onutei Nosevičienei.

Kraštietis, Ciuricho universiteto Šveicarijoje mokslų daktaras Algirdas Žiogas papasakojo apie šiandieninės medicinos pasiekimus, pažangą bei ištobulėjusią genetikos inžinerija.

Dar vienas kraštietis, „Žiburio“ gimnazijos absolventas, Vilniaus universiteto Fizikos fakulteto profesorius Arūnas Kučinskas visus dalyvius supažindino su 13,8 mlrd. metų senumo Visata, jos paslaptimis bei tyrimo metodais.

VšĮ „TrenkTuras“ įkūrėjas Vytautas Bartulis papasakojo apie tai, kaip kilo žygių idėja ir kaip projektas išsivystė iki dabartinio lygio. Tuo pačiu, visus pakvietė į šiais metais, liepos 14 d. vyksiantį žygį Nemuno kilpomis.

Prienų „Žiburio“ gimnazistų komanda papasakojo apie savo dalyvavimą moksleivių mainų programoje, apie įspūdžius iš kelionių, kitų šalių gyvenimo ypatybes bei svečius iš kitų Prienuose.

Konferenciją moderavo taip pat kraštietis radijo stoties LRT OPUS laidų vedėjas Karolis Ramoška. 

 

18.00 val. – vyko ekskursija „Senųjų Prienų beieškant“, kurią vedė Prienų krašto muziejaus muziejininkė Ernesta Juodsnukytė.


22.00 val. – filmų, sukurtų keliaujant Mato Šalčiaus keliais, peržiūra.

Gegužės 19 d. (Šeštadienis)

8.00 val. Prienų baikerių klubo „Raptorial“ akcija „Baikeriai žadina miestą“


13.00 val. Tarptautinis poezijos festivalis „Poezijos pavasaris 2018“ Šilavoto „Davatkyne“
14.00 val. Prienų šventės sceną jau išbandė „Thundertale“

15.00 val. Estradoje prie Nemuno prasidėjo Tautodailės ir amatų mugė 


18.00 val. Šventės dalyvių, miestelėnų ir miesto svečių eitynės (Paprienė – estrada prie Nemuno)


18.30 val. Prienų krašto vasaros šventės atidarymas


19.00 val. Mėgėjų meno kolektyvų koncertas

20.00 val. Valstybinio dainų ir šokių ansamblio „Lietuva“ ir „Thundertale“ koncertinė programa „Kilkim, broliai, sakalais“

22.00 val. Atlikėjo Martyno Kavaliausko ir grupės koncertas


23.00 val. Grupės „Čilinam“ koncertas


24.00 val. Šventinis fejerverkas

Gegužės 20 d. (Sekmadienis)

10.00 val. Šv. Mišios už Prienus ir prieniečius Prienų Kristaus Apsireiškimo bažnyčioje
11.30 val. Bendruomenės sporto ir pramogų popietė (Paprienėje prie Nemuno)

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close