Kalnai iš arti per A. Aleknavičiaus fotoobjektyvą

Prienų kultūros ir laisvalaikio centro fojė visą gegužės mėnesį veiks Arūno Aleknavičiaus fotografijų paroda „Kalnai iš arti“.

Arūnas fotoaparatą į rankas pirmą kartą paėmė būdamas trečiokas ir jo nepaleidžia iki šiol. Jo darbai ne kartą buvo eksponuojami įvairiose parodose, kasmet jis dalyvauja Prienų rajono savivaldybės organizuojamoje parodoje-konkurse „Mano miesto bliuzas“ ir ne kartą yra tapęs prizininku.

A. Aleknavičiaus fotografijų archyve yra galybė nuotraukų, nemažą jų dalį sudaro iš kelionių į kalnus parsivežtos nuotraukos. Pats autorius sako, kad neįmanoma perduoti to jausmo tiems, kurie nėra buvę kalnuose, tačiau rengdamas parodas jis nors dalelę to įstabaus gamtos grožio parveža visiems žmonėms.

„Namuose bežiūrint į kalnų nuotraukas už jų lieka kelionės vargai, lipimas į kalnus, nuovargis. Kalnai man jau tapo jei ne liga, tai dideliu pomėgiu“, – sakė A. Aleknavičius.

Parodoje eksponuojamos trys dešimtys įstabių kalnų vaizdų, kuriuos autorius užfiksavo per pastaruosius dešimt metų.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close