Moksleivius vėl nudžiugino Prienų rajono mokinių konkursas „Aš galiu“

Gegužės 4 d. Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokykloje vyko tradicinis, jau šeštasis, Prienų rajono mokinių konkursas „Aš galiu“.

 

Dalyviai į konkursą atvyko iš aštuonių Prienų bei Birštono krašto švietimo įstaigų: Prienų lopšelio-darželio „Pasaka“, Birštono lopšelio-darželio „Vyturėlis“, Išlaužo pagrindinės mokyklos, Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos, Naujosios Ūtos pagrindinės mokyklos, Skriaudžių pagrindinės mokyklos, Birštono gimnazijos ir Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos.

 

Konkursas skirtas rajono mokiniams, kurie turi kūrybinių galių – geba skambiai dainuoti, trankiai arba jausmingai šokti ir groti, spalvingai piešti ir savo rankomis sukurti gražių meniškų darbelių. Šių metų konkurso kūrybinių darbų tema – „Tau, Tėvyne“. Tad ir visi mokinių meniniai darbeliai, jų dainos ir šokiai buvo skirti Lietuvos šimtmečiui. Mokinių kūrybinių darbų įkvėpėja – Lietuva, jos nepakartojama gamta, didinga istorija, valstybės simboliai, o svarbiausia – mūsų meilė ir pagarba. Visa tai spalvomis, vaizdais, garsais ir formomis atsispindi mokinių darbuose.

 

Šiemet konkursui buvo pristatyta 50 kūrybinių darbų, o renginio metu scenoje skambėjo mokinių dainos, atliekama muzika bei sukosi šokėjai.

 

Visus konkurso dalyvius bei mokytojus džiugino penkerių metukų dainininkas iš Prienų lopšelio-darželio „Pasaka“ Jaunius Siaurusevičius (mokyt. Virginija Dobilienė), ketverių metukų solistė Julija Survilaitė iš Birštono lopšelio-darželio „Vyturėlis“ (mokyt. Ramunė Kavaliauskienė), Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos specialiojo ugdymo skyriaus šokių būrelio mokiniai linksmu lietuvių liaudies šokiu „Pliauškutis“ (mokyt. Gintarė Andriukevičiūtė), Pakuonio pagrindinės mokyklos 9 kl. mokinių vokalinis ansamblis (mokyt. Vilija Račkienė ir Vilija Zablackienė), Laura ir Raminta Jancevičiūtės (fortepijonas, mokyt. Audronė Žiobakienė), Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos specialiojo ugdymo skyriaus 5–8 klasių mokinių kvartetas (mokyt. Kristina Belenavičienė), Skriaudžių pagrindinės mokyklos 6 klasės mokinių vokalinis ansamblis (mokyt. Ilona Miklaševičienė ir Ginarija Kereišienė), Jiezno gimnazijos moksleivių Akvilės Bieliauskaitės ir Oksanos Lukoševičiūtės šokio duetas (mokyt. Ramunė Plentienė) ir Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos specialiojo ugdymo skyriaus mergaičių tercetas (mokyt. Kristina Belenavičienė).

 

Visus konkurso dalyvius vertino vertinimo komisija – Prienų švietimo pagalbos tarnybos logopedė Giedrė Džiaugienė (komisijos pirmininkė), Prienų lopšelio-darželio „Saulutė“ muzikinio ugdymo pedagogė Žydrūnė Kondrotienė, Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos dailės mokytoja ir technologijų mokytoja Rasa Uleckienė ir Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos muzikos mokytoja Ramunė Liutvynskienė.

 

Visus dalyvius sveikino ir apdovanojo Prienų švietimo pagalbos tarnybos direktorė Danutė Stankevičienė, Prienų švietimo pagalbos tarnybos metodininkė Oksana Radzvilavičienė bei Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos direktorė Ilona Balčiukynienė.

 

Renginį organizavo Prienų „Revuonos“ pagrindinė mokykla kartu su Prienų švietimo pagalbos tarnyba. Dėkojame Prienų bendruomenės Vaikų dienos užimtumo centrui už saldžias dovanas.

 

Kristina Belenavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close