Kartu su dar 252 mokyklų balbieriškiečiai ir „žiburiečiai“ surūšiavo tiek šiukšlių, kiek sveria 16 mėlynųjų banginių.

39 tonos arba 16 mėlynųjų banginių – tiek šiukšlių surūšiavo mokiniai, kuriems rūpi, kokioje aplinkoje gyvensime. Šių rezultatų pasiekė 252 mokyklos. 8-11 klasių mokiniai rūšiavo stiklą, plastiką, popierių. Negana to, dalis popierius prikelta antram gyvenimui – informacija jų mokyklos stenduose užrašyta ant perdirbto popieriaus, o artėjant šventėms nebereikia mąstyti, iš kur gauti priemonių įvairiems papuošimams.

Žinias didina rungtyniaudami

Mokyklos dalyvauja “Žaliojoje olimpiadoje”. Per kelis olimpiados mėnesius, mokiniai pasiekė itin gerų rezultatų. Dar geresnių rezultatų tikimasi pasiekti “Žaliosios olimpiados” pusfinalio etape. Į jį, pademonstravę geriausias žinias, pateko 72 mokyklų moksleiviai.

Stengtis yra dėl ko – geriausiai pasirodžiusi komanda laimės kelionę į Europos šalį.

Apsilankė Vokietijoje

Pernai geriausias žinias olimpiadoje parodė Molėtų gimnazijos mokinai. Už tai, kad jiems rūpi, gamta ir jos ištekliai, mokiniai 3 dienas viešėjo Vokietijoje. Ten lankydami istorines vietas, galėjo stebėti kasdienius vokiečių rūšiavimo įpročius, semtis naujų žinių ir pažinti šalį.

Aktyviausi regionų mokiniai

 “Žalioji olimpiada” – tai mokinių žingeidumą įvairiais žaidimais, protmūšiais ir kitomis priemonėmis budinanti olimpiada. “Žaliasis taškas” ir “RV agentūra” ją rengia jau antrus metus. Surūšiuojamų ir perdirbamų atliekų skaičius kasmet tik auga. Pavyzdingiausi: Raseinių, Prienų, Šakių, Šalčininkų ir Joniškėlio moksleiviai. Gegužės 14 dieną „Žalioji olimpiada“ atvyksta ir į jūsų regioną, tad kviečiame apsilankyti Kauno Technologijos universiteto, statybos ir architektūros fakultete, Studentų g. 48, Kaunas. Renginio pradžia – 11 val., dalyvavimas nemokamas.

Penktajame pusfinalyje gegužės 14 d. 11-14 val., Kauno Technologijos universitetas, Statybos ir architektūros fakultetas Studentų g. 48, Kaunas dalyvaus: Kauno r. Neveronių gimnazija, Prienų r. Balbieriškio pagrindinė mokyklaRaseinių r. Ariogalos gimnazija, Raseinių r. Šiluvos gimnazija, Kaišiadorių r. Kruonio gimnazija, Prienų „Žiburio” gimnazijaRaseinių Prezidento Jono Žemaičio gimnazija, Prezidento Valdo Adamkaus gimnazija, Kėdainių profesinio rengimo centras, Kauno „Saulės” gimnazija, Vilkijos žemės ūkio mokykla, Kulautuvos Pagrindinė Mokykla.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close