Skambėjo Lietuvai skirti posmai

„Revuonos“ pagrindinėje mokykloje antrą kartą surengtas rajoninis 3–4 klasių raiškiojo žodžio konkursas „Tau, Lietuva“, skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo 100‑mečiui paminėti. Šio renginio tikslas – puoselėti meninio žodžio suvokimą ir raišką, skatinti mokinius skaityti, deklamuoti, mylėti ir gerbti lietuvišką žodį.

Konkursą, kuriame dalyvavo beveik dvi dešimtys jaunųjų skaitovų, organizavo „Revuonos“ pagrindinė mokykla ir Prienų švietimo pagalbos tarnyba.

Konkurso dalyviai deklamavo pasirinktus lietuvių autorių poezijos arba prozos kūrinius ar jų ištraukas, o juos vertino komisija, kuriai vadovavo Prienų rajono savivaldybės Švietimo skyriaus vyr. specialistė Renata Pavlavičienė.

Prieš apdovanojant konkurso dalyvius bei paskelbiant geriausius skaitovus, R. Pavlavičienė pasidžiaugė, kad nei vienas dalyvis neužmiršo žodžių, visi buvo drąsūs. Ji linkėjo, kad vaikai labiau įsigilintų į deklamuojamo kūrinio tekstą ir ne tik patys jį suvoktų, bet ir tai, kas svarbiausia, sugebėtų perteikti klausytojams, neskubėtų (ypač kūrinio viduryje).

Konkurso nugalėtoja tapo „Revuonos“ pagrindinės mokyklos trečiokė Augustė Mažeikaitė, skaičiusi A. Matučio „Aš tavo gimtinė“ (mokyt. V. Abramavičienė). Komisija skyrė dvi antrąsias vietas, kurias iškovojo Darija Kuzmickaitė („Revuonos“ pagrindinė mokykla, mokyt. D. Moisejevienė) ir Austėja Pažėraitė (Veiverių T. Žilinsko gimnazija, mokyt. V. Petkevičienė) .Trečiąsias vietas laimėjo Evelina Brazaitytė („Ąžuolo“ progimnazija, mokyt. O. Krikštolaitienė) ir Miglė Kralikauskaitė (Stakliškių gimnazija, mokyt. D. Stankevičienė).

Ir komisiją, ir žiūrovus sužavėjo brolių Simono ir Domanto Brinevičių iš „Ąžuolo“ progimnazijos perskaitytas A. Matučio eilėraštis „Gimtinė“. Tačiau konkurso nuostatuose nebuvo išskirta galimybė vieną kūrinį skaityti dviem mokiniams, todėl su visų nuoširdžiausiais linkėjimais dalyvauti kituose skaitovų konkursuose broliams buvo įteikti specialūs prizai.

Visi konkurso dalyviai buvo apdovanoti LR Seimo nario Andriaus Palionio, Prienų rajono savivaldybės ir „Revuonos“ pagrindinės mokyklos atminimo dovanomis bei Prienų švietimo pagalbos tarnybos padėkomis, o I – III vietų laimėtojai bei jų mokytojai – Prienų švietimo skyriaus diplomais ir Seimo nario A. Palionio dovanomis.

Meninę programą konkurso dalyviams ir žiūrovams dovanojo „Revuonos“ pagrindinės mokyklos dainininkai ir šokėjai. Kol komisija aptarė konkurso dalyvių pasirodymus ir skirstė vietas, jaunieji skaitovai vaišinosi Seimo nario dovanotu didžiuliu tortu.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close