Prieniečiai – jaunimo mainuose „European Hero“ Zakopanėje

Kovo 6-13 dienomis buvome Erasmus+ programos jaunimo mainuose-„European Hero“ Poronine (Zakopanė, Lenkija -30 dalyvių iš Lenkijos, Turkijos ir Lietuvos). Tai buvo mokymai apie rasizmą, diskriminaciją ir stereotipus. Visų pirma mes prisistatėme darydami komandinius žaidimus ir pratimus. Taip pat sužinojome dalyvių hobius, kas jiems patinka ir kas nepatinka. Žaidimo apie diskriminaciją metu gaminome kaukes su kitų šalių vėliavų, religijų ir lyčių ženklais, kad galėtumėte geriau suprasti kitų žmonių padėtį. Kūrėme vidaus taisykles. Kiekvieną rytą pradėdavome lengva fizine ir protine mankšta. Visą savaitę ruošėmės pasirodymui Zakopanėje: kūrėme plakatus, kaukes, repą ir kostiumus. Vaidinimas pristatytas Zakopanės centrinėje gatvėje sekmadienį, kovo 11 dieną. Repas buvo sudainuotas 2 kalbom: anglų (žodžiai dalyvių) ir turkų. Taip pat praeiviams dovanojome savo darytas gėles su užrašu apie rasizmą. Mūsų šūkiai buvo:“ Ne rasizmui! Ne diskriminacijai! Lyčių lygybė!“

Pagrindinis kursų akcentas – dalyvių sukurti komiksai apie rasizmą, diskriminaciją ir stereotipus. Dirbome grupėse po penkis net kelias dienas.

Pristatėme Lietuvą ir Prienus. Elvinas Žemaitis („ Prienų „Revuonos“ mokykla) kalbėjo apie krepšinį, skaidres apie Lietuvą ir Prienų tiltą rodė Adomas Kurlavičius (Prienų „Žiburio“ gimnazija) ir Linas Vinkleris (Prienų „Revuonos“ mokykla). Visi stebėjosi prieniečių nupinta ir per J. Greimo tiltą nuvingiavusia Lietuvos trispalvė juosta. Rita Markovskaja pasakojo apie į UNESCO paveldą įtrauktas pintas juostas, pasakojo apie sklandytuvus ir tarptautinius čempionatus. Tautinių šokių mokė neformalaus ugdymo mokytoja Loreta Šaltienė. Visiems labai patiko! Turim ką parodyt ir didžiuotis!

Patobulinome anglų kalbos žinias, įgijome viešo kalbėjimo kompetencijų ir susidraugavome su lenkų ir turkų dalyviais.

Prienų „ Žiburio“ gimnazijos mokinys Tadas Munikas

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close