Birštono viešojoje bibliotekoje – unikali galimybė virtualiai pajusti pasaulį

Kartu su pavasariu, kovo mėnesį, Birštono viešojoje bibliotekoje prasideda naujas įdomus, inovatyvus ir šiuolaikiškas Lietuvos kultūros tarybos, Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos ir Birštono savivaldybės remiamas projektas „Pajusk pasaulį bibliotekoje“, skirtas įvairaus amžiaus ir grupių lankytojams.

Bendradarbiaujant su Birštono kurorto bendruomene, Birštono turizmo ir informacijos centru, Nemajūnų dienos centru bei kūrybinių industrijų atstovais, literatūrą integruojant su virtualios realybės technologija (toliau – VR) bei meno terapijomis, birštoniečiai ir kurorto svečiai turės unikalią galimybę pasaulį „pajusti“ neiškėlę kojos iš bibliotekos!

Tai padaryti bus galima interaktyviuose edukaciniuose, terapiniuose renginių cikluose apie Afrikos Azijos, Australijos, Amerikos, Antarktidos ir Europos žemynus. Inovatyvios veiklos, jų tematikas atspindinčios VR programėlės (kelionės po šalis, kalnus, miškus, vandenynus, gyvūnijos pasaulį ir kt.) netradiciškai bei atraktyviai supažindins su pasauliu, suteiks galimybę vizualiai patirti jo grožį, gilins žinias, atpalaiduos, dovanos daug malonių emocijų bei potyrių.

Patirtimis apie keliones dalysis žymūs žmonės, keliautojai, geografijos bei žurnalistikos atstovai. Klausytojai netradiciškai susipažins su įvairiais kraštais, jų kultūromis, gamta, įspūdį sustiprins VR kelionėse po žemynus.

Žemynų unikalumą, išskirtinumą atskleis iš jų kilusios tradicinės meno terapijos, kūrybiniai užsiėmimai. Sertifikuoti terapijų meistrai pakvies į Didgeridoo, terapinių akinių gamybos dirbtuves, mažiausieji bus kviečiami į interaktyvų spektaklį, populiarių vaikiškų knygų pristatymus bei kūrybines dirbtuves, nepamirštamas VR keliones.

Pristatant Europos renginių ciklą, aktyviai į veiklas įsijungs ir jaunimas: kartu su profesionaliu režisieriumi dalyvaus virtualaus filmo (turo) po Birštoną kūrimo dirbtuvėse, išmoks filmo, scenarijaus kūrimo pagrindų, kadruočių, filmavimo ir montavimo.

Virtuali realybė, jos užsiėmimai taps nauja šiuolaikiška paslauga bibliotekoje, o unikalų jaunimo kurtą VR turą po Birštoną išbandyti ateityje galės visi norintys birštoniečiai ir kurorto svečiai.

Kovo 2 d. 16–19 val. bibliotekoje vyks virtualios realybės, jos galimybių pristatymas. Atėjusieji į biblioteką galės išbandyti VR patirtis žemynų tema: žaisti įtraukiančius žaidimus, kurti ir piešti 3D maketus, patirti itin realistinius pojūčius..!

Jeigu domitės pasauliu, gamta, kultūromis bei tradicijomis, ateikite į biblioteką ir tai pajuskite!

Informaciją apie artėjančius projekto renginius rasite bibliotekos internetinėje svetainėje www.birstonas.mvb.lt arba „Facebook“ paskyroje www.facebook.com/birstonovb

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close