„Liaudies išmintis kalba senelių lūpomis“

Etninė kultūra – visos tautos sukurta, iš kartos į kartą perduodama ir nuolat atnaujinama kultūros vertybių visuma. Etninė kultūra yra tautos būties, išlikimo ir tvirtumo esmė, todėl labai svarbu nuo pat mažens vaikus skatinti domėtis lietuvių tautosaka, liaudies papročiais ir tradicijomis.

Šilavoto laisvalaikio salės ir bibliotekos darbuotojos pakvietė vaikus į etnokultūrinę popietę „Liaudies išmintis kalba senelių lūpomis“. Pasižiūrėję pasakos inscenizaciją ir prisiminę, kokias pasakas yra girdėję, vaikučiai suprato, kad jose slypi daug išminties ir pamokymų. Didelio susidomėjimo sulaukė skaitomos patarlės ir priežodžiai, darantys mūsų kalbą daug vaizdingesnę, o mintį gilesnę. Visiems kartu buvo smagu dainuoti vaikiškas daineles. Mįslių minimas buvo mėgstamas nuo seniausių laikų, tai būdavo ne tik įdomi pramoga, bet ir rimtas išbandymas. Tad ir popietės dalyviai noriai minė mįsles, stengėsi išmokti, kad galėtų jas užminti draugams ar tėveliams. Linksmai nusiteikę ir judrūs vaikai žaidė įvairius žaidimus, šoko liaudiškus ratelius. Tikimės, kad popietės metu įgytos etnokultūrinės žinios bei patirtis paskatins vaikus ir ateityje domėtis savo krašto praeitimi.

 

  Šilavoto laisvalaikio salės kultūrinių renginių organizatorė Saulė Blėdienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close