Rudens lygiadienio laužai priminė apie vienybę

Rugsėjo 22-ąją, kai diena susilygina su naktimi, paminėti rudens lygiadienį ir Baltų vienybės dieną tradiciškai kvietė Prienų sveikos gyvensenos klubas „Versmenė“. Trečius metus iš eilės ši šventė vyksta prie NKRP Prienų lankytojų centro.

Mokytoja Vilija Juodsnukienė, kalbėdama apie Baltų vienybės dieną, pirmiausia ragino ieškoti prasmės kiekviename šios šventės pavadinimo žodyje ir priminė apie baltus, mūsų tautos vienybę, Saulės mūšį.

Skambėjo Prienų KLC ansamblio „Gija“ atliekamos dainos, Birštono meno mokyklos Dizaino studijos mokinės demonstravo Evaldo Kašiubos kolekciją „Baltų simbolių mįslės“ (vadovė V. Krasauskienė).

Ugnis – baltų vienybės simbolis. Ir šios šventės metu tvenkinio pakrantę nušvietė liepsnojančios šiaudinės skulptūros, kurias kūrė „Revuonos“ pagrindinės mokyklos mokiniai ir Nemajūnų dienos centro lankytojai.

Ne visi prieniškiai buvo girdėję apie šventę ir jos metu liepsnojančius laužus – budrūs Revuonos parko kaimynai, pamatę liepsnas ir dūmus, iškvietė ugniagesius. Gaila, kad gelbėtojai buvo sutrikdyti be reikalo, bet, jų teigimu, geriau atvažiuoti be reikalo, nei nespėti į pagalbą.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close