Naujųjų mokslo metų proga – 3 nauji mokykliniai autobusai (nuotraukos)

Rugpjūčio 29 d. Vilniaus Katedros aikštėje 55 šalies savivaldybėms perduoti 82 nauji devyniolikos vietų mokykliniai autobusai. Dvidešimt viena savivaldybė gavo po du autobusus, tarp jų – ir Prienų r. savivaldybė. Du geltonieji „Iveco Daily“ ir „Mercedes“ markės mokykliniai autobusiukai atiteko Prienų „Ąžuolo“ progimnazijai bei Naujosios Ūtos pagrindinei mokyklai. Dar vienas mokyklinis autobusas įsigytas Savivaldybės lėšomis, jis skirtas Pakuonio pagrindinei mokyklai.

Iškilmingoje mokyklinių autobusų įteikimo ceremonijoje Katedros aikštėje, Vilniuje, dalyvavo Prienų r. savivaldybės meras A. Vaicekauskas, Švietimo skyriaus vedėjas R. Zailskas. Pirmieji patogų naujutėlaitį geltonąjį autobusėlį išbandė ir grupelė „Ąžuolo“ progimnazijos mokinių, kurie į Vilnių atvyko lydimi socialinės pedagogės Vaigos Šimukaitės.

Vienas „IvecoDaily“ autobusas atkeliavo ir į Birštono gimnaziją. Pasak gimnazijos direktoriaus Alvydo Urbanavičiaus, naujasis autobusas pakeis jau gerokai nusidėvėjusi „raudonąjį“.

Geltonųjų autobusų perdavimo šventėje dalyvavo Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė ir Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Angelė Žiūraitienė.

Mokyklos atstovus sveikino Lietuvos Respublikos prezidentė D. Grybauskaitė, švietimo ir mokslo ministrė J. Petrauskienė.

Pasak šalies vadovės, geltonaisiais autobusiukais kaimų ir miestelių mokiniai ne tik greičiau ir saugiau pasieks mokyklas – dar daugiau vaikų turės galimybę lankyti būrelius ar vykti į pažintines keliones po Lietuvą, aplankyti muziejus ar teatrus.

Nauji autobusai pirmiausia bus skirti toliau kaip 3 km nuo mokyklos gyvenantiems mokiniams, priešmokyklinio ugdymo vaikams vežti, specialiųjų ugdymosi poreikių turintiems mokiniams, taip pat mokiniams, turėjusiems pakeisti mokyklą dėl jos reorganizavimo ar pertvarkymo. Trisdešimt autobusų pakeis jau netinkamus naudoti geltonuosius autobusiukus.

Naujieji mokykliniai autobusai aprūpinti ir alkoholio koncentracijos organizme matuokliais (alkotesteriais). Norint užvesti naujuosius autobusus, vairuotojams teks prieš tai pasitikrinti juose įrengtais alkotesteriais. Autobusai užsives tik tuomet, kuomet jų užvedimo sistemą pasieks nulio alkoholio promilių koncentraciją užfiksavusio alkotesterio pranešimas.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close