Vasara – vaikų atostogų ir stovyklų metas

Liepos 14 dieną baigėsi penkias dienas vykusi Prienų bendruomenės vaikų dienos užimtumo centro vasaros vaikų stovykla. Gražiame gamtos prieglobstyje prie Verknės ir Alšios upių vyko Prienų bendruomenės projekto „Prienų bendruomenės vaikų dienos užimtumo centras“, finansuojamo iš Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pagal priemonę „Vaikų dienos centrų plėtra savivaldybėse, teikiant nestacionarias dienos socialinės priežiūros paslaugas vaikams ir šeimoms“, vaikų vasaros stovykla, pakvietusi stovyklauti 20 centro vaikų.

Visas stovyklos dienas 7–17 metų stovyklautojai leido nuotaikingai, linksmai ir prasmingai. „Savaitė gamtoje su draugais, sportuojant ir besimaudant, žaidžiant ar prie laužo kepant zefyrus, pralėkė lyg akimirka. Bet visada mums lieka prisiminimai. Visada lieka kita galimybė vėl pabūti kartu, kartu bendrauti, žaisti ir draugauti. Šiandien dėkojame visiems, kurie prisidėjo prie stovyklos organizavimo: Kauno „Maisto bankui“, savanoriams už pagalbą ir visiems prisidėjusiems prie prasmingų veiklų, vaikų užimtumo organizavimo“, – kalbėjo Prienų bendruomenės Vaikų dienos užimtumo centro vadovė Vilma Bražukaitienė.

Kiekviena stovyklos diena – tai atskira patirtis, nauji nuotykiai ir įvairios pramogos.

Pirmąją dieną stovyklautojai skyrė įsikūrimui, žaidimams, komandų formavimui, kūrė komandų vėliavas, kurias piešė guašu ypatingu būdu: nenaudodami rankų – tik su kojomis.

Antradienį stovyklautojai sulaukė svečių iš Kauno karatė shotokan klubo „Samurajus“. Erikas Bružikas,1dan daugkartinis varžybų prizininkas Lietuvoje ir už jos ribų, stovyklautojams pristatė shotokan karatė kovinio sporto filosofiją bei pademonstravo šios karatė rūšies veiksmus. Pasak V. Bražukaitienės, ši diena stovykloje išsiskyrė judrumu ir azartu. Vaikai žaidė įvairius sportinius žaidimus, vyko grupinės sportinės varžybos. Stovyklautojai taip pat dalyvavo specialiame „Protų mūšyje“, kurį paruošė savanoriai Viktorija ir Erikas.

Trečiadienis buvo aktyvus ir ugdantis ištvermę, nes šią dieną stovyklos organizatoriams talkino Karolina ir Solveiga iš Lietuvos šaulių sąjungos. Trečiadienio vakaras buvo kūrybingas: vaikai kūrė vaidinimą „Karalius Lyras“ (drabužius gamino iš senų laikraščių). Tačiau tuo viskas nesibaigė. Vėlai vakare vyko „lobio“ paieškos, vaikai sprendė kryžiažodžius, atliko suktas ir žaismingas užduotis, kol pagaliau visa tai vainikavo LOBIO suradimas.

Stovyklautojų nuotaikos nesugadino net visą ketvirtadienį pliaupęs lietus. Stovykloje buvo kūrybinė diena: padedami savanorės Dalios, vaikai piešė vardo fraktalus, daugiau sužinojo apie savo vardų reikšmes. Lietui nenustojant lyti, stovyklos dalyvės Martyna ir Augustė suorganizavo komandinę viktoriną. Vakare vyko talentų pasirodymai, vakarojimas prie laužo, diskoteka.

Paskutinę stovyklos dieną stovyklautojai aptarė patirtus įspūdžius, nuotykius, prisiminė gražiausias akimirkas, rašė palinkėjimus vieni kitiems. Išvykdami visi gavo saldžias dovanas, kurias dovanojo Kauno „Maisto bankas“.
Stovykla baigėsi, bet patirti įspūdžiai liko prisiminimuose ir nuotraukose – plačios šypsenos, puiki nuotaika, vasaros spalvos. „Ech, gaila, kad stovykla taip greitai pasibaigė!“ – išvykdami kalbėjo stovyklautojai.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close