Pasveikink jūrą Palangoje 2017 m.!

Prienų rajono savivaldybės socialinių paslaugų centro vaikų dienos centro „Pienės pūkas“ 10 lankytojų, lydimi socialinių darbuotojų darbui su socialinės rizikos šeimomis Angelės Leikauskienės ir Vilmos Deltuvienės, turėjo galimybę liepos 29 – 30 dienomis sudalyvauti Palangos miesto savivaldybės jau antrus metus vykdomoje socialinėje akcijoje „Pasveikink jūrą Palangoje“. Šios akcijos tikslas – sudaryti galimybę iš skirtingų Lietuvos savivaldybių atvykusiems vaikams, kurie gyvena finansinių sunkumų turinčiose šeimose, pirmą kartą pamatyti jūrą Palangoje.

Prienų rajono savivaldybės socialinių paslaugų centro vaikų dienos centro lankytojai ankstyvą šeštadienio rytą išvyko į Palangą. Kurorte mažuosius smalsuolius pasitiko nuotaikingi ir žaismingi animatoriai, kurie kvietė ir mažus, ir didelius aktyviai dalyvauti, pasimokyti žaismingo šokio judesių. Animatorių pagalba visi dalyviai, dainuodami bei skanduodami „jūra Palanga“, kurorto gatvėmis patraukė link jūros. Jūratės ir Kastyčio skvere vaikų laukė netikėta staigmena – čia socialinės akcijos „Pasveikink jūrą Palangoje“ dalyvius pasitiko šalies Prezidentė Dalia Grybauskaitė, kuri pasveikino pirmą kartą atvykusius vaikus pamatyti jūrą.

Didelis džiaugsmas užvaldo širdį, kuomet pamatai spindinčias mažųjų, kurie pirmą kartą aplankė jūrą, akis, nesuvaidintas jų emocijas ir šypsenas. Ši socialinė akcija „Pasveikink jūrą Palangoje“ vaikams leido patirti daug teigiamų potyrių, išgyventi malonias ir įsimintinas akimirkas. Kiekvienas vaikas nekantravo kuo greičiau pasinerti į jūros bangas. Paplūdimyje smalsuolių laukė būtent jiems skirtos atrakcijos – svajonių miesto statyba, sportiniai žaidimai bei kitos įdomios veiklos. Sekmadienį vaikai buvo pakviesti įsitraukti į aktyvias pramogas „Palangos vasaros parke“, stebėti kinologų parodomąją programą, pasimėgauti maudynėmis jūroje, sudalyvauti putų mūšyje ir kitose atrakcijose.

Nuoširdžiai dėkojame šalies Prezidentei D. Grybauskaitei, Palangos miesto merui Š. Vaitkui bei Palangos miesto savivaldybės administracijos Jaunimo reikalų koordinatorei Laurai Grendienei už šią nuostabią, vaikams įsimintiną akciją „Pasveikink jūrą Palangoje“. Padėkos žodį norime skirti Prienų rajono savivaldybės merui A. Vaicekauskui už sudarytą galimybę vaikams aplankyti Palangos kurortą. Taip pat tariame ačiū Šilavoto mokyklos vairuotojui Sigitui Kaminskui už pasiektą kelionės tikslą.

 

Socialinė darbuotoja Vilma Deltuvienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close