Veiverių seminarijos parke skambėjo muzika (nuotraukos)

Gegužės 28 d. Veiverių seminarijos parke, šalia Veiverių Antano Kučingio meno mokyklos, skambėjo jau tradicinis, 3-iasis kamerinės muzikos festivalis „Veiverių seminarijos parke“.

 

Palydint pavasarį bei besibaigiančius mokslo metus jį organizavo Veiverių A. Kučingio meno mokyklos kolektyvas. Į jau tradiciniu tapusį festivalį susirenka ne tik mokyklos moksleiviai, bet ir svečiai iš kitų Lietuvos kampelių. Kol nuo scenos liejasi klasikinės bei populiarios muzikos garsai, susirinkę žiūrovai pievoje mėgaujasi vaišėmis, bendravimu, piešimo pamokomis, žaidimais ir, žinoma, muzika.

 

Žiūrovus pasveikino ir saulėtą dieną praleisti muzikinėje aplinkoje pakvietė akordeonų trio – Kauno Juozo Gruodžio konservatorijos studentai (vad. Laimonas Salijus), kuriuos vėliau pakeitė festivalio šeimininkai – Veiverių A. Kučingio meno mokyklos moksleiviai Ieva Kurtinaitytė (mokyt. Elena Sakavičiūtė-Pečiulaitienė), Gabrielė Žilinskaitė (mokyt. Rasa Derbutienė) bei Beatričė Tūtlytė (fleita) su Auguste Januškevičiūte (fortepijonas) (mokyt. Agnė Sipavičienė ir Rūta Bimbaitė).

 

Susirinkusiems pasidžiaugus savo krašto atlikėjomis į sceną trumpam vėl sugrįžo svečiai. Visus nudžiugino Kazlų Rūdos R. Žigaičio menų mokyklos moksleivė Ieva Dekaminavičiūtė (mokyt. Birutė Pavalkienė), o ją pakeitė vėl Veiverių A. Kučingio meno mokyklos moksleiviai: Linas Kučinskas (mokyt. Nerijus Ardzevičius), Benjaminas Jundulas ir Jogaila Drūlia (mokyt. Nerijus Ardzevičius), Žilvinas Valaitis (mokyt. Renata Morkūnienė), Raminta Celiešiūtė (fleita) ir Augustė Januškevičiūtė (fortepijonas) (mokyt. Agnė Sipavičienė ir Rūta Bimbaitė), Brigita Anuškevičiūtė (mokyt. Vanda Malinauskienė), Deimantė Drūlytė (mokyt. Rūta Bimbaitė), Ieva Kurtinaitytė (mokyt. Elena Sakavičiūtė-Pečiulaitienė), Vytautas Dimaitis (mokyt. Vanda Malinauskienė), Rimgailė Maksvytytė (fleita) ir Greta Maksvytytė (fortepijonas; mokyt. Agnė Sipavičienė ir Renata Morkūnienė), Ąžuolas Alonderis (mokyt. Rasa Derbutienė), Ieva Kurtinaitytė (mokyt. Aurelija Bareišienė), Kamilė Žliobaitė (mokyt. Renata Morkūnienė), Paulina bei Faustė Simonavičiūtės kartu su mokytoja Elena Sakavičiūte-Pečiulaitiene, Julius Mocevičius (fleita) ir Kamilė Žliobaitė (fortepijonas; mokyt. Agnė Sipavičienė ir Renata Morkūnienė), Tomas Kurtinaitis (mokyt. Nerijus Ardzevičius).

 

Veiverių A. Kučingio meno mokyklos pasirodymus užbaigė Paulina ir Faustė Simonavičiūtės bei jų mokytoja Elena Sakavičiūtė-Pečiulaitienė, joms akompanavo Dominykas Šimonis.

 

 Savo užburiančius pasirodymus žiūrovams dar padovanojo ir Kauno I muzikos mokyklos moksleiviai (mokyt. Reda Labanauskienė) bei nuolatiniai festivalio svečiai, VDU Muzikos akademijos džiazo trio – Julija Rušinskytė (vokalas,) Arnas Mikalkėnas (mušamieji, klavišiniai) ir Nerijus Ardzevičius (bosas).

 

Veiverių A. Kučingio meno mokyklos direktorius Mindaugas Labanauskas džiaugėsi ne tik pasirodymais, bet ir žiūrovams, kurių, nors ir ne taip gausiai, kasmet susirenka vis daugiau. Už seniūnijos bei miestelio garsinimą mokyklos, kurios moksleiviai skina laurus ne tik Lietuvos, bet ir tarptautiniuose konkursuose, direktoriui dėkojo seniūnijos darbuotojai. O visus festivalyje dalyvavusių atlikėjų mokytojus pasveikino ir nuolatinė mokyklos rėmėja Lina Pažėrienė.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close