Tarptautinę vaikų gynimo dieną debesis ir lietų Prienuose vaikė saulė (nuotraukos)

Birželio 1-ąją Tarptautinė vaikų gynimo diena prasidėjo nuo pats ankstaus ryto. Nors rytas buvo apniukęs ir vėsus, tačiau visi mažieji Prienų gyventojai į lopšelius-darželius keliavo su puikia nuotaika ir šypsena.

 

Šypsotis juos privertė Prienų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro (VSB) bei Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Prienų rajono policijos komisariato bendra akcija. Jos metu visiems ratuotiems tėveliams dar kartą primintos mažųjų kelionės automobiliais taisyklės, o mažieji iš sveikatą puoselėjančių VSB merginų bei policijos pareigūnių šios dienos proga gavo mažų dovanėlių – spalvinimo knygelių bei pieštukų joms spalvinti ir vieną didelę dovaną – plačias akcijos organizatorių šypsenas.

 

Vėjuota ir lietinga diena žadėjo vaikams gana liūdnas iškilmes, tačiau, visų nuostabai, iki vakaro lietus nuščiuvo, o debesis greitai pradėjo vaikyti ryški ir po truputį vėl orą įšildanti saulė. Pagerėjus orui, tačiau šiek tiek įsismarkavus vėjui, Prienų kultūros ir laisvalaikio centre prasidėjo vaikų dainų festivalis „Su vėjeliu“, kuriame dalyvavo Prienų meno ir Jiezno muzikos mokyklų, „Ąžuolo“ progimnazijos, „Revuonos“ pagrindinės mokyklos, Prienų lopšelio-darželio „Saulutė“, lopšelio-darželio „Gintarėlis“ Strielčių priešmokyklinio ugdymo grupės, meninio lavinimo studijos „Ramunėlė“ dainininkai, I. Aksenavičienės šokių studijos „Solo“ mažieji šokėjai. Vaikai džiugino ne tik savo tėvelius, bet ir vieni kitus. Jau seniau vienas kitą pažįstantys ar tik dabar susipažinę vaikai čia pat pradėjo kartu suktis šokio sūkuryje bei pritarti bendraamžių dainoms.

 

Po festivalio visi skubėjo į čia pat esančią Laisvės aikštę. Visoje Lietuvoje birželio 1 d. vyko ir akcija „Taikos glėbys“, kurios metu 20.00 val. Lietuvos žmonės susivienijo ir vienu metu apsikabino vieni su kitais vardan augančios jaunosios mūsų kartos. Į aikštę kartu su festivalio „Su vėjeliu“ dalyviais atkeliavo ir Rericho pakto simbolis – Taikos vėliava.

 

Prie akcijos „Taikos glėbys“ aktyviai prisijungė šeimos, bendruomenės, kolektyvai, pavieniai žmonės, kad perduotų vieni kitiems Taikos simbolį – Taikos vėliavą – ir apsikabinę ištartų žodį „Taika“!

 

Taikos vėliavą su palinkėjimais iš rankų į rankas vieni kitiems perdavė Dainų festivalio, Prienų rajono savivaldybės, Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos, „Zumbos“ šokių studijos, Nemuno kilpų regioninio parko, asociacijos „Iš idėjos“, sveikuolių klubo „Versmenė“, „Žiburio“ gimnazijos atstovai, prieniečių protų kovų nugalėtojai, liaudiškų šokių kolektyvai „Trapukas“ ir „Vajaunas“. „Žiburio“ gimnazijos dainininkams atliekant sutartinę, akcijos dalyviai, sukdami ratą, sustatė simbolinį „Taikos piliakalnį“.

  

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close