Mėgėjų teatrai į „Šaltupį“ rinkosi jau 9 kartą

Jau devinti metai gegužės mėnesį į Prienų rajone esančią „Šaltupio“ sodybą renkasi mėgėjų teatrai iš įvairių Lietuvos kampelių.

 

Jau devintąjį kartą organizuojamas mėgėjų teatro festivalis „Šaltupis“ sukviečia ne tik žymius režisierius bei kolektyvus, bet ir pačią festivalio aplinką įsimylėjusius žiūrovus. Daugelis jų – čia jau nebe pirmą kartą. Ne vienas pripažįsta, jog festivalio aura – tai tarsi antrų jų namų pojūtis. Neįpareigojanti aplinka leidžia atsipalaiduoti ir tiesiog mėgautis.

 

Jau ne pirmą kartą, iškilmingai atidarius festivalį, Juozo Naujalio muzikos mokyklos moksleiviai susirinkusiuosius kvietė muzikos garsais pasinerti į meno, kūrybos ir svaigios fantazijos pasaulį.

 

O savo spektakliais žiūrovus džiugino A. Mitkaus pagrindinė mokykla (rež. Audronė Kairienė), Kauno kultūros centras „Tautos namai“, Kazio Binkio teatras (rež. Rimantas Štaras), Prienų kultūros ir laisvalaikio centro Naujosios Ūtos mėgėjų teatras (rež. Anelė Lukjančiuk), Kauno Vilijampolės bendruomenės teatras MMT (rež. Hana Šumilaitė), Jiezno kultūros ir laisvalaikio centras (rež. Angelė Jeruševičienė), Tauragės rajono Bilionių mėgėjų teatras (rež. Virginija Geštautienė) bei Tauragės rajono Batakių bibliotekos skaitytojų teatras (rež. Sigitas Kancevyčius).

 

Kaip ir kasmet, festivalyje nestigo žiūrovų, čia pat gardžiai ruošiamų vaišių, ramybės bei linksmų pasirodymų. Devintasis festivalis iškilmingai uždarytas paminint pačios sodybos jubiliejų – „Šaltupio“ sodyba savo svečiams atvira jau 10 metų.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close