Prienų rajoną Kaune garsino Veiverių A. Kučingio meno mokyklos džiazo atlikėjai

Įspūdingai nuskambėjusi Veiverių A. Kučingio meno mokyklos mokinių Agnės ir Luko džiazo muzika maloniais prisiminimais vis grąžina į savaitę prieš šv. Velykas Kauno 1-oje muzikos mokykloje vykusį 18-ąjį respublikinį vaikų džiazo muzikos festivalį.

Festivalio dalyvius stebėjo ir vertino profesionalūs vertintojai – VDU Muzikos akademijos Džiazo katedros vedėja Justė Sakalytė, J. Gruodžio konservatorijos mokytojas, kompozitorius ir atlikėjas, buvęs mūsų meno mokyklos koncertmeisteris Arnas Mikalkėnas. Džiazo festivalį šiais metais vedė šmaikštusis fleitos mokytojas iš Kauno 1-osios muzikos mokyklos Paulius Berūkštis.

Džiazo muzikos festivalyje dalyvavo Kauno 1-osios, A. Kačanausko, „Vyturio“ gimnazijos muzikos skyriaus, J. Jablonskio gimnazijos, J. Gruodžio konservatorijos, Klaipėdos J. Kačinsko, Alytaus, Marijampolės, Kaišiadorių, Trakų ir Veiverių A. Kučingio meno ir muzikos mokyklų mokiniai.

Džiazo muzika su būtinais improvizacijos elementais buvo atliekama fortepijonu, akordeonu, smuiku, violončele, kontrabosu, kanklėmis, trimitu, saksofonu, fleita, birbyne, lumzdeliu, marimba, mušamaisiais ir elektroniniais vargonais. Skambėjo instrumentinis solo ir vokalas, ansambliai ir netgi maži orkestrėliai. Daugiausia buvo fortepijoninių duetų ir įvairių muzikos instrumentų bei vokalo duetų su fortepijonu. Dėl nežinomų priežasčių šiemet nebuvo tik populiariosios gitaros muzikantų. Nebuvo nė vieno išsvajoto džiazinio bigbendo.

Prienų rajonui šiais metais garbingai atstovavo tik Veiverių A. Kučingio meno mokyklos ketvirtokas Lukas Gvozdevas (vyr. mokytojas Jonas Derbutis) ir penktokė Agnė Kisieliūtė (vyr. mokytojas Kęstutis Gumbrys). Jie grojo elektroniniais vargonais ir puikiai atitiko vaikų džiazo festivalio meninį lygį.

Jauniesiems Prienų rajono atstovams buvo labai naudinga, įdomu ir smagu „džiazuoti“ drauge su vyresniais ir labiau patyrusiais, iš daug didesnių miestų atvykusiais jaunaisiais muzikantais. Vėl atgimė svajonė turėti savo miestelyje ar bent jau Prienų rajone bigbendą.

Visada jauskime tikrąjį savo gyvenimo džiazą, nes gyvenimas – tai džiazas, o džiazas – tai gyvenimas!

                                                                 Vyr. mokytojas Jonas Derbutis

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close