Išlydėdami Prienų vadovą Antaną Kalvaitį kolegos plojo atsistoję

Alytaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate iškilmingai į pensiją išlydėtas Prienų rajono policijos komisariato viršininkas, ilgametis Alytaus policijos vadovas Antanas Kalvaitis.

Policijos vyresniajam komisarui kolegos įteikė padėką, puokštę rožių, už jo asmenines ir dalykines savybes kolektyvas plojo atsistojęs. A. Kalvaitis policijos darbuotojams įsimins kaip neeilinė asmenybė, pasižymėjęs tolerancija, geraširdiškumu, atjauta kiekvienam žmogui.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Gintaras Stankaitis priminė A. Kalvaičio darbo biografiją, kurią prilygino kelionei per kopas.

Trisdešimt metų vidaus tarnybos sistemoje išdirbęs pareigūnas pasiekė karjeros aukštumų, 34 kartus apdovanotas ir pelnęs 1-ojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklą „Angelas Sargas”. Kolegas žavi jo asmeninės ir dalykinės savybės, inteligencija.

Baigdamas mokslus, priėmė pasiūlymą iš Vidaus reikalų ministerijos dirbti su nepilnamečiais, linkusiais į teisės pažeidimus. Taigi, aukštąjį universitetinį išsilavinimą įgijęs  A. Kalvaitis, gimęs Telšių rajone, pateko į Dzūkijos sostinę Alytų ir priėmęs pasiūlymą savo darbo biografiją pradėjo 1984-aisiais Alytaus vidaus reikalų skyriaus Nepilnamečių reikalų inspekcijos inspektoriumi, vėliau tapo šio skyriaus viršininku. 1992-aisiais jis buvo paskirtas Alytaus miesto ir rajono policijos komisariato štabo vyresniuoju inspektoriumi, vėliau – komisaru inspektoriumi ir komisaru. 1999-aisiais jis pakeitė Alytaus miesto ir rajono policijos komisariato vadovą Vytautą Grigaravičių, kol po šešerių metų buvo paskirtas Prienų rajono policijos komisariato viršininku.

Komisaras Prienuose sutelkė kolektyvą ir puikiai dirbo iki šiol. Prienų rajono policijos komisariatas priklausė Kauno, dabar – Alytaus apskričiai, pareigūnas vėl atsirado savam kolektyve.

„Atėjo laikas priimti sprendimus, džiaugiuosi, kad dirbau šitam policijos komisariate.   Kolektyvas – geras, nebuvo problemų, dėkoju, kad buvau su jumis, – kalbėjo jau ekskomisaras. – Į tarnybą turi ateiti jaunimas, turintis gerus vadybos pagrindus, naujų žinių, mokantis kalbų.”

Paklausti apie A. Kalvaitį, labai šiltai apibūdino jo buvę bendražygiai –Gintaras Stankaitis, Laima Jusienė, Rasa Reklaitienė, Arūnas Malinauskas.

            Alytaus aps. VPK viršininko pavaduotojas Gintaras Stankaitis:

A. Kalvaitis – tai geranoriškai bendraujanti asmenybė, mokanti sutelkti kolektyvą. Pasižymintis objektyvumu, nebijantis atsakomybės, savo ramiu „išlaikytu“ charakteriu suteikdavo solidumo priimamiems sprendimams. Gerbiamas kolektyvo už objektyvumą, paprastumą ir santūrų kuklumą.

Alytaus aps. VPK Nusikaltimų tyrimo skyriaus viršininkė Laima Jusienė:

Tai vadovas, mokėjęs bendrauti su visais kolektyvo nariais sugebėjęs visuomet suburti kolektyvą bendram darbui. Kolektyve nebuvo jokios psichologinės įtampos – vien draugiška, darbo aplinka. Kaip vadovas, mokėjo išklausyti, patarti, nukreipti reikiama kryptimi. Puikiai įsiminusi jo ramybė, šiltas žodis. Su kolegoms buvo paprastas, kuklus, tolerantiškas.

Alytaus aps. VPK Personalo skyriaus vyriausioji specialistė Rasa Reklaitienė:

Antanas Kalvaitis – vadovas, gerbiantis ir įvertinantis kiekvieną kolektyvo narį. Vadovas, kurio sprendimams nedaro įtakos prasta nuotaika, blogas oras, simpatijos ir antipatijos. Ryškiausios savybės, kuriomis darbe pasižymėjo vyresnysis komisaras – tai erudicija, paprastumas, santūrumas, supratingumas, sąžiningumas, atsakingumas. Jis labai šiltas ir nuoširdus žmogus.

Prienų r. PK organizacinės grupės vyresnysis specialistas Arūnas Malinauskas:

Sunku vienu sakiniu parašyti apie žmogų, kuris nusipelnęs pačių geriausių apibūdinimų. Per 19 darbo metų turėjau daug viršininkų, bet A. Kalvaitis buvo išskirtinis. Kuo?

Ogi tuo, kad jam visada pirmiausia rūpėjo žmogus, o tik po to jo darbo užduotys ir rezultatas. Bendraudamas su žmonėmis, sugebėdavo prie kiekvieno prieiti skirtingai. Niekada neįžeisdavo žmogaus. Esu viršininką matęs ir labai supykusį, bet ir tuo metu kalbėdamas su pavaldiniu jis, visų pirma, stengdavosi, kad žmogus pats suprastų savo klaidą, kritiškai save įvertintų ir darytų išvadas. Pavaldiniui visada suteikdavo galimybę taisyti savo klaidas ir tobulėti. Išskirtinis jo buožas – nebijoti atsakomybės. Įsimintinas momentas, kai iškilo darbo klausimas dėl netinkamai padaryto vieno iš nurodymų, apskrities vadovai pagrasino nuobaudomis. A. Kalvaitis tuomet pasakė, kad negali būti baudžiama visa virtinė pareigūnų, nes jei nurodymas atliktas netinkamai, už tai turi atsakyti vadovas. Jau buvusio vadovo tolerancija, gebėjimas bendrauti su žmonėmis ir valdyti konfliktines situacijas, ne kartą nuramino pačius įnoringiausius interesantus, kuriems po pokalbio, sugrįždavo pasitikėjimas policija, teise ir teisingumu.

A. Kalvaitis buvo gerbiamas ne tik pavaldinių, bet ir miesto, rajono visuomenės. Puikiai žinantis istorijos mokslą, besidomintis menu ir muzika. Dažnai įvairiuose renginiuose demonstruodavo oratorinius sugebėjimus, buvo puikus pašnekovas, paneigiantis visų įsitikinimus, kad policininkai yra neįdomūs.

Man buvo didelė garbė pažinti šį žmogų ir vadovą, kartu su juo dirbti.

 

 

Informaciją pateikė:

Simona Ludavičiūtė,

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato

Valdymo organizavimo skyriaus specialistė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close