Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos mokiniai kartu su Specialiojo ugdymo skyriaus mokiniais gruodžio 2 d. dalyvavo Visagino kultūros centro salėje „Draugystė“ vykusiame antrajame respublikiniame vaikų ir jaunimo neįgaliųjų festivalyje „Nepasiduok“.

 

Festivalis buvo skirtas Tarptautinei neįgaliųjų dienai, kuri minima gruodžio 3 d. Festivalio organizatorių tikslas – padėti neįgaliems vaikams bei jaunuoliams atskleisti kūrybinius gabumus, juos tobulinti, aktyvinti neįgaliųjų bendradarbiavimą su sveikaisiais.

 

Festivalyje dalyvavo kolektyvai iš įvairių Lietuvos kampelių: Visagino, Zarasų, Vilniaus, Ukmergės bei Prienų. Į festivalį atvykusius svečius sveikino Visagino savivaldybės administracijos direktorius Sergej Mickevič, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Asta Sieliūnienė. Festivalį globojo Visagino savivaldybės administracija.

 

Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos dainavimo studija, vadovaujama muzikos mokytojos metodininkės Ramunės Liutvynskienės, ir būrelis Specialiojo ugdymo skyriaus mokinių, kuriuos dainuoti mokė mokytoja Kristina Belenavičienė, visiems padovanojo dainos „Kalėdų stebuklas“ premjerą (dainos žodžių autorė Kristina Belenavičienė, muzika Lijanos Stakauskaitės). Vaikus rengusios mokytojos paruošė ir parodė žiūrovams ir mizansceną pagal dainos tekstą ir prasmę.

Festivalį organizavo Visagino sutrikusio intelekto žmonių bendrija „Viltis“ bei Česlovo Sasnausko menų mokykla. Festivalį vainikavo Vita Pimpienė su savo mokiniais, atlikę dainą „Nepasiduok“.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close