Erasmus+ projekto „Kultūra ir kalbos – tiltas tarp mokyklos bendruomenių“ susitikimas Italijoje

Gruodžio 2–9 dienomis Prienų „Žiburio“ šeši gimnazistai – Simona Andriukevičiūtė, Karolina Bautronytė, Raminta Černevičiūtė, Liudvikas Juodsnukis, Neda Pogoželskaitė, Greta Radzevičiūtė – bei keturios mokytojos – Vilija Gustaitytė, Vilija Juodsnukienė, Daiva Sabanskienė ir Irena Mažeikienė – dalyvavo jau nuo 2014 metų vykstančio Erasmus+ projekto „Kultūra ir kalbos – tiltas tarp mokyklos bendruomenių“ susitikime Bitetto mieste, Italijoje. Jame taip pat dalyvavo Italijos, Prancūzijos bei Turkijos mokinių komandos. Susitikimo metu aptarėme mainų programų privalumus ir trūkumus, klausėmės mokinių įspūdžių ir nuomonių apie dalyvavimą ilgalaikėse mainų programose. 

Turėjome galimybę E. Amaldi licėjuje dalyvauti pamokose. Jų metu kiekvienas pildėme pamokos stebėjimo lapus, bet nepamiršome įsitraukti į diskusijas bei susipažinti ir pabendrauti su mokiniais bei mokytojais.

Būdami Italijoje daug keliavome: aplankėme Bari, Trani, Bitonto bei Taranto miestus. Apsilankėme ir į UNESCO paveldo sąrašą įtrauktose vietose – Castello del Monte, Alberobello miestelio senamiestyje. Ekskursijų metu ne tik apžiūrėjome objektus, bet ir daug sužinojome apie jų istoriją, lankėmės keliuose muziejuose. 

Jauki ir džiugi atmosfera mus lydėjo nuo pirmos iki pat paskutinės projekto susitikimo dienos. Visiems projekto dalyviams buvo įteikti sertifikatai, o baigiantis atsisveikinimo vakarui žiūrėjome filmuką su kelionių akimirkomis bei vaišinomės tradiciniais itališkais patiekalais.

Labai džiaugiamės, jog gavome progą išvykti svetur, susipažinti su kitų šalių kultūromis, žmonėmis, patyrinėti kitą kraštą bei jo gyvenimą. Dar ilgai dalinsimės šia naudinga patirtimi ir su kitais.

Neda Pogoželskaitė, IV klasės mokinė

 20161206_124941_004

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close