Visi norai pildosi. Tik reikia to labai, labai norėti. Visi ir visuomet turime svajonių. Šiemet labai norėjau su savo vyresniųjų klasių grupe nuvykti į LR Seimą. Nebūtinai, žinoma, prieš Kalėdas. Tačiau labai apsidžiaugiau, kai gruodžio 20 d. 4a (gimnazijos) klasės 14 mokinių grupė ir keletas visuomeninių mokyklos pagalbininkų išvykome į Vilnių, į mūsų valstybės valdymo instituciją – LR Seimą.

Moksleivių ekskursijai kėliau keletą tikslų: supažindinti mokinius su LR Seimo veikla, įstatymo leidėjo – Seimo nario darbu, susipažinti su Lietuvos valstybės valdymo istorija, dalyvauti europamokoje, kurią lankytojams veda LR Seimo Ryšių su visuomene skyriaus darbuotojai, taip pat anglų kalbos pamokose įgytas žinias pasitikrinti praktikoje: kas yra mitingas, peticija, piketas. Taip pat norėjome ir pasigrožėti šventiniu Vilniumi, apsilankyti prie kalėdinės eglės Katedros aikštėje.

 Ekskursija po Seimą, mūsų pageidavimu, vyko anglų kalba. Gavome daugiau, nei tikėjomės. Mane sužavėjo nepaprastas mano mokinių paprastumas. Tylūs, ramūs, dėmesingi, tačiau kartu ir smalsūs, norintys sužinoti, bendraujantys. Būtent dėl mokinių bendravimo ir smalsumo turėjome galimybę pažinti mūsų Seimo narį Andrių Palionį ir kaip politiką, ir kaip žmogų. Mokiniams buvo įdomu daug kas: įstatymo priėmimo tvarka, kabinetų, salių paskirtis, Seimo istorija, Seimo nario bendravimas su šeimos nariais, jo laisvalaikis, gebėjimai, darbo laiko paskirstymas ir t. t. Pastebėjau, kad toks pat paprastas Seimo nario Andriaus Palionio bendravimas su moksleiviais buvo dėkingas abiem pusėms. Mokiniams bendravimo atmosfera kėlė pasitikėjimą savimi, sukūrė lygiaverčio dialogo atmosferą, todėl ir jų klausimai buvo iš visur ir apie viską.

Ekskursija pavyko! Lankydamiesi Seime mokiniai buvo maloniai nustebinti, kad ir jų rankos prisidėjo prie Gediminaičių stulpų papuošimo, nes juostas jiems papuošti audė visos Lietuvos moksleiviai. Sutikome ir mitinguotoją, kuris išpardavinėjo paršelius. Jis protestavo prieš Lietuvą, kuri baigia „suvalgyti“ Vytį. Mokiniams teko aiškinti, kodėl mitinguotojas tik vienas, kokia ir kam skirta jo žinutė. Apsilankėme ir sostinės širdyje – Katedros aikštėje. Grožėjomės spindinčia kalėdine egle, šventiškai šurmuliuojančiu Vilniumi. Džiugino, stebino ir pakylėjo prieš gražiausias metų šventes išvyka į Lietuvos sostinę, LR Seimą, smagiai nuteikė ir patys mokiniai. Visų ekskursijoje dalyvavusių mokinių ir suaugusiųjų vardu tariu nuoširdų AČIŪ mūsų Seimo nariui Andriui Palioniui už šiltą priėmimą, vaišes ir paprastumo pamokas, kurios labai svarbios ir reikalingos, o Seimo nario padėjėjai Valei Petkevičienei – už pagalbą organizuojant ekskursiją. Visiems noriu palinkėti, kad ateinantys 2017-ieji būtų darbingi, šviesūs ir pilni gražių ieškojimų!

 

Birštono gimnazijos anglų k. mokytoja Kristina Justinavičienė

 

image-1

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close