„Lendrūno“ debiutas Kuršėnuose

Praėjusį savaitgalį Birštono kapela „Lendrūnas“, vadovaujama Algimanto Jazbučio, pirmą kartą dalyvavo Lietuvos kaimo kapelų šventėje „Griežk smukeli“, kuri šįkart vyko Kuršėnuose.

Šventėje taip pat dalyvavo kapela „Šelmiai“ iš Šiaulių, Taukaičių kaimo kapela „Sūduva“ (Marijampolės apskr.), Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Salduva” bei Šiaulių universiteto liaudiškos muzikos ansamblis „Saulė”. Šiaulių rajono Sauginių liaudiškos muzikos kapela taip pat šiame renginyje pasirodė pirmą kartą.

Kadangi2013 m. paskelbti tarmių metais, tai kiekviena scenoje pasirodžiusi kapela pirmiausia turėjo į literatūrinę kalbą „išversti“ žemaitiškus žodžius. Daugeliui tai buvo nelengva užduotis, tačiau visiems buvo linksma pramoga. Visos kapelos energingai muzikuodamos beveik keturias valandas džiugino pilnutėlę salę, tačiau laikas neprailgo. Įdomus ir originalus šventės scenarijus visiems įkvėpė ne tik dainingos nuotaikos, bet ir padarė nepaprastai galvotus bei gudrius.

Prizais buvo apdovanotos pačios linksmiausios ir šauniausios kapelos. Tarp jų ir Birštono „Lendrūnas“.

 

 Nijolė Juozaitienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close