Pirmasis Tarybos posėdis prasidėjo nuo gerų naujienų

Birštono tarybos posėdis vyko sausio 25 dieną, kaip jau įprasta, penktadienį, 13 val. Posėdyje dalyvavo 14 Tarybos narių ir savivaldybės įstaigų vadovai bei administracijos skyrių vedėjai. Tarybos nariai buvo numatę  apsvarstyti 18 klausimų, priimti atitinkamus sprendimus, išklausyti pateiktas informacijas.

Pradžioje su jubiliejiniu gimtadieniu buvo pasveikinta Birštono vienkiemio darželio-mokyklos direktorė Regina Gustaitienė ir gimtadienį atšventęs tarybos narys Stanislovas Martinaitis.

Gėlių puokštę merė Nijolė Dirginčienė įteikė ir Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Birštono policijos komisariato viršininkui Rolandui Stikliui. Pasak merės, Birštono savivaldybė ir toliau respublikoje išlieka kaip pati saugiausia, o neseniai vykusio Alytaus apskrities VPK susirinkimo metu R. Stikliaus tarnybinę uniformą papuošė dar dvi žvaigždutės.

Administracijos direktorius Valentinas Vincas Revuckas Tarybos nariams pristatė du naujus administracijos darbuotojus: Rimantę Kurkauskaitę, bendrojo skyriaus vyriausiąją kalbos tvarkytoją, ir Edvardą Citvarą, ūkio, turto ir kaimo plėtros skyriaus vyresnįjį specialistą.

 

Įstaigų vadovų ataskaitoms pritarta

Pagal paskelbtą darbotvarkę buvo numatyta išklausyti Birštono gimnazijos direktoriaus Alvydo Urbanavičiaus, Birštono vienkiemio darželio-mokyklos direktorės Reginos Gustatitienės, Birštono meno mokyklos direktorės Laimutės Raugevičienės ir Birštono viešosios bibliotekos direktorės Alinos Jaskūnienės veiklos ataskaitas. Tarybos nariai įstaigų vadovų klausimais nevargino, nes komitetų posėdžiuose jie jau buvo gana rimtai „išegzaminuoti“, tad dabar beliko tik vienbalsiai joms pritarti.

Tik tarybos narys S. Martinaitis paklausė gimnazijos direktoriaus, iki kelintos valandos galima naudotis sporto sale.

Merė N. Dirginčienė padėkojo visiems vadovams už jų gerą darbą ir palinkėjo dar geresnių rezultatų ateityje.

 

Siponių krašto bendruomenei skirtos patalpos

Birštono savivaldybėje veikianti Siponių krašto bendruomenė iki šiol neturėjo savo patalpų, todėl su prašymu kreipėsi į Savivaldybės tarybą. Bendruomenė planuoja kartu su Savivaldybės administracija parengti paraišką ES finansinei paramai gauti. Ji būtų skirta patalpų remontui. Tinkamai sutvarkius patalpas, šio krašto žmonės galės organizuoti kultūrinius ir sportinius renginius bei užsiimti kitokia veikla.

Taryba vienbalsiai priėmė sprendimą perduoti Siponių kaimo bendruomenei valdyti pagal panaudos sutartį Šaltinėnų kaime esančias laisvas patalpas iki2020 m. gruodžio 31 d.

 

Centrinį parką eksploatuos miesto tvarkymo tarnyba

Posėdžio metu buvo svarstytas sprendimo projektas dėl ilgalaikio materialiojo turto perdavimo biudžetinei įstaigai Birštono miesto tvarkymo tarnybai eksploatuoti. Parengto projekto tikslas buvo parengti juridinį pagrindą perduoti biudžetinei įstaigai Birštono miesto tvarkymo tarnybai eksploatuoti pagal projektą „Birštono miesto centrinio parko sutvarkymas ir pritaikymas aktyviam poilsiui ir turizmui“ 2011 metais sukurtą ilgalaikį materialųjį turtą – Birštono miesto centrinio parko pėsčiųjų takus ir aikšteles su įrengimais ir priklausiniais, kurių bendra įsigijimo vertė – 4 988 000,19 Lt.

Pagal galiojančias projekto nuostatas, Savivaldybės nuosavybėn įsigyto turto 5 metus negalima perduoti kitam juridiniam asmeniui. Todėl siūloma nurodytą turtą perduoti biudžetinei įstaigai Birštono miesto tvarkymo tarnybai valdyti pagal eksploatavimo sutartį, nes įsteigtos nurodytos įstaigos pagrindinis uždavinys yra viešųjų erdvių priežiūra.

 

Patalpas gaus ir policijos komisariatas

Birštono savivaldybės administracijos direktorius V. V. Revuckas įteikė Birštono miesto tvarkymo tarnybos direktoriui A. Kederiui raktus nuo kai kurių objektų.

Tarybos nariai vienbalsiai nusprendė buvusias sporto centro patalpas, esančias  Jaunimo g. 3,  perduoti valdyti, naudoti ir disponuoti patikėjimo teise, kad būtų galimybė jas perduoti pagal panaudos sutartį Birštono policijos komisariato veiklai vykdyti.

Planuojama parengti juridinį pagrindą perduoti Alytaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui Savivaldybei nuosavybės teise priklausančio pastato Birštone, Jaunimo g. 3, negyvenamąsias patalpas naudoti įstaigos padalinio – Birštono policijos komisariato vykdomai veiklai. Patalpas siūloma suteikti 10 metų laikotarpiui. Policijos komisariatas savo veiklai nori naudotis pastato pirmojo aukšto patalpomis, esančiomis pagrindinėje pastato dalyje, rūsio patalpomis, į kurias patenkama per pastato cokolinį aukštą, ir vienu garažu. Alytaus apskrities VPK vadovybė pažadėjo, kad netrukus patalpos bus sutvarkytos ir birštoniečiai turės tinkamas sąlygas darbui, kaip ir dera kurorto policijai.

 

Ekomiesto idėja gyvuoja

Balsų dauguma buvo priimtas sprendimas dėl Birštono savivaldybės tarybos 2009 m. gegužės 29 d. sprendimo pripažinimo netekusiu galios ir 2008 m. rugsėjo 28 d. sprendimo Nr. TS-202 3 punkto pakeitimo. Birštono savivaldybė siekia įgyvendinti projektą „Gyvenimo kokybės gerinimas Europos Sąjungoje vystant darnių CO2 neutralių ekomiestų plėtrą „Ekogyvenimas“. Nuo2013 m. sausio mėn. Savivaldybės administracijos ūkio, turto ir kaimo plėtros skyriuje pradėjo dirbti vyresnysis specialistas Edvardas Citvaras, kuriam pavesta kuruoti šio projekto įgyvendinimą. Parengto projekto tikslas yra sudaryti sąlygas Edvardui Citvarui atstovauti savivaldybei tarptautiniame projekte. Kaip teigiama aiškinamajame rašte, tikimasi, kad energetinio projekto „Ekogyvenimas“ priskyrimas vienam kuratoriui užtikrins spartesnį jo koordinavimą, projekto veiklų, įsipareigojimų įgyvendinimą, vieningos informacijos teikimą projekto partneriams ir šių projektų vykdymą.

 

Kur bus panaudoti „pagalvės“ pinigai?

Tarybos nariai vienbalsiai patvirtino Birštono savivaldybės vietinės rinkliavos už naudojimąsi Birštono viešąja infrastruktūra fondo lėšų naudojimo tvarkos aprašą. Kaip numatyta apraše, gautos lėšos bus naudojamos kurorto viešosios infrastruktūros priežiūrai ir atnaujinimui bei vystymui, kurorto įvaizdžio formavimui, žiniasklaidos atstovų ir kelionių organizatorių turų organizavimui į kurorto turizmo bei sveikatinimo objektus, turizmo parodų organizavimui, vešiesiems kurorto renginiams, turizmo infrastruktūros sistemos galimybių plėtojimui ir kt.

 

Kino teatras vėl bus savivaldybės balanse

Pasibaigus teisminiams ginčams tarp Birštono savivaldybės administracijos, Birštono kultūros centro ir UAB „Vilbana“ ir sudarius taikos sutartį, kino teatro pastatas, suderinus reikiamus dokumentus, vėl pereis Birštono savivaldybės balansan. Pasak merės, kitame posėdyje gal jau bus galima svarstyti, kaip jį panaudoti ir pritaikyti kurorto reikmėms.

 

Kiti klausimai ir sprendimai

Tarybos nariai pritarė sprendimo projektams dėl Viešųjų darbų programos 2013 metams pakeitimo, dėl vienkartinės materialinės paramos teikimo tvarkos aprašo tvirtinimo, dėl pavedimo viešosios įstaigos Nemuno euroregiono Marijampolės biurui rengti ir įgyvendinti projektus, dėl Birštono g. pavadinimo gatvės atkarpai Birštono sav. Birštono vs., o taip pat  pavadinimo Pakalnės g. pavadinimo atkarpai Birštono sav. Birštono m. suteikimo. Taryba apsisprendė dėl Birštono savivaldybės atstovo skyrimo į darbo grupę „Sveikatą stiprinantis Kauno regionas“ ir nutarė atstovu skirti mero pavaduotoją J. Aleksandravičių. Savivaldybės administracijos ūkio, turto ir  kaimo plėtros skyriaus vedėjo pavaduotojas Algis Stasys Revuckas pristatė sprendimo projektą dėl vietinės rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą iš atliekų turėtojų ir pageidaujamų gauti lengvatų. Šį kartą visi pageidaujantieji tokias privilegijas gavo.

Baigiantis posėdžiui, informaciją apie jurginus „Birštonas“ pateikė J. Aleksandravičius, o merė informavo apie savo darbinį vizitą į Prancūziją.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close